Situație grea la Spitalul Județean Buzău

Situatia din data de 27.05.2020
La SJU Buzau, 3 cadre medicale (asistenti medicali)din sectia Medicina Interna au iesit pozitive si sunt asimptomatice. De asemenea, 13 pacienti internati in sectia Medicina Interna au iesit pozitivi. Dintre acestia, 7 sunt la a doua testare iar 6 sunt la prima testare.
[13:19, 27.05.2020] Bunila: Impreuna cu D.S.P.Buzau s-a decis:

1. Internarea pacientilor pozitivi, in numar de 13, la Spitalul Rm.Sarat;
2.transferarea pacientilor ramasi in sectie si negativi la testare , in functie de gravitate in sectie Boli Infectioase sau in A.T.I

  1. Externarea pacientilor din sectia Diabet, Boli si Nutritie, care se afla pe acelasi nivel cu sectia Boli Interne, si care din afirmatiile sefului de sectie, sunt in numar mic si nu au risc de complicatii
    4.Dezinfectie terminala initial in sectia Diabet, Boli si Nutritie si apoi in sectia de Interne, unde se va repeta aceasta operatiune 3 zile consecutiv, in paralel cu prelucrarea sanitara a sectiei, timp in care sectia are activitatea suspendata, iar personalul de serviciu in izolare la domiciliu.
  2. Cadrele medii si infirmierele din tura de rezerva a sectiei de Boli Interne vor asigura continuitatea activitatii medicale. Medicii sectiei vor putea lucra in prezenta echipamentului de protectie.