Prefectura Buzău: Informare

INFORMARE

25.05.2020

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 160.

CAZUL 158 si CAZUL 159 – soț (65 ani) și soție (52 ani) cu domiciliul în Râmnicu Sărat, internați la UPU – Spitalul Judetean de Urgență Buzău (izolați), cu simptomatologie specifică. Doamna este contact cu un caz confirmat (caz 73) și se aflau în izolare la domiciliu începând cu data de 11 mai 2020.

CAZUL 160 –  pacient sex masculin, 53 ani, personal medical la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, contact direct cu cazul nr.155, simptomatic.

          (cazul 155- pacient sex feminin, 53 ani, contact direct cu cazul 149- mama, asimptomatică, cadru medical la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

BULETIN INFORMATIV

25 MAI 2020

Astăzi, 25 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 65 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1484 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 160 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 45 de persoane fiind declarate vindecate și externate.
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului Buzău, au fost angrenați în activități specifice 222 de polițiști, peste 100 de jandarmi și 112 polițiști locali.
  • În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni au  acționat permanent pe raza județului atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată, cât și  în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1081 de persoane. Nu au fost depistate persoane care să nu respecte restricțiile de izolare. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse prin ”starea de alertă” au fost aplicate 39 de sancțiuni, în valoare totală de peste 10.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului