Ministrul Mediului i-a distrus cuibușorul de plăceri al lui Liviu Dragnea

Vizita de lucru Belina

Declarațiile ministrului Costel Alexe în urma vizitei pe Insula #Belina""După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina și Brațului Pavel de către statul român este aproape finalizată. Este o reparație morală pe care Guvernul Orban a reușit să o realizeze. Întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult. •Gândiți-vă că demersurile au început încă din 2018. Suntem în mai 2020 și abia acum am reușit să semnăm procesul verbal de recepție. Au fost deci 2 ani de întârzieri și blocaje, fie din partea firmelor care au închiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali.Îi felicit pe colegii de la ANAR ca au reușit să finalizeze și să semneze procesul verbal de preluare. Munca însă nu s-aa terminat. Astăzi am venit pentru prima dată în viața mea la Belina. Am găsit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați.Suntem la 30 de ani de la revoluție și oamenii aceștia nu au învâțat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parcă l-am mai văzut împreună. Sper să fie pentru ultima dată! Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate. În urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni.Va fi un proces deschis și transparent, pentru că avem datoria să luăm cea mai bună decizie. Interesul politic nu are ce căuta aici.În continuare ANAR va înainta către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare în cartea funciară a acestei proprietăți publice a statului. Iar toate contractele de închiriere vor fi radiate. Înțeleg că actualii locatari au fost deja notificați și urmează să părăsească complexul.Următorul pas va fi elaborarea și aprobarea unei Hotărâri de Guvern care va conține toate detaliile privind viitoarea destinație a insulei."

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Luni, 25 mai 2020

Declarațiile ministrului Costel Alexe în urma vizitei pe Insula #Belina

„După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina și Brațului Pavel de către statul român este aproape finalizată. Este o reparație morală pe care Guvernul Orban a reușit să o realizeze. Întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult.

Gândiți-vă că demersurile au început încă din 2018. Suntem în mai 2020 și abia acum am reușit să semnăm procesul verbal de recepție. Au fost deci 2 ani de întârzieri și blocaje, fie din partea firmelor care au închiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali.

Îi felicit pe colegii de la ANAR ca au reușit să finalizeze și să semneze procesul verbal de preluare. Munca însă nu s-aa terminat. Astăzi am venit pentru prima dată în viața mea la Belina. Am găsit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați.

Suntem la 30 de ani de la revoluție și oamenii aceștia nu au învâțat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parcă l-am mai văzut împreună. Sper să fie pentru ultima dată! Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate.

În urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni.

Va fi un proces deschis și transparent, pentru că avem datoria să luăm cea mai bună decizie. Interesul politic nu are ce căuta aici.

În continuare ANAR va înainta către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare în cartea funciară a acestei proprietăți publice a statului. Iar toate contractele de închiriere vor fi radiate. Înțeleg că actualii locatari au fost deja notificați și urmează să părăsească complexul.

Următorul pas va fi elaborarea și aprobarea unei Hotărâri de Guvern care va conține toate detaliile privind viitoarea destinație a insulei.”