Situație îngrijorătoare la nivelul Județului Buzău

D.S.P. Buzău: COMUNICAT DE PRESĂ

          În județul Buzău a mai fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19.

          Cazul 105: pacient de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

          DSP Buzău a declanșat ancheta epidemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet. DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

În cadrul anchetei epidemiologice declanșate în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în data de 16.05.2020, au fost testate 6 cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, iar din totalul de 32 de pacienți testați, 3 au fost depistați pozitiv, astfel:

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

  • La nivelul județului Buzău au mai fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu Covid-19, numărul total de îmbolnăviri fiind de 112.

CAZUL 109pacient sex feminin, 12 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (caz 73) din localitatea Râmnicelu (fiica), asimptomatică.

CAZUL 110 – pacien t sex feminin, 27 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 74) din localitatea Râmnicelu (fiica ), asimptomatică.

CAZUL 111 – pacient sex masculin, 44 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 81) din localitatea Râmnicelu (soț), asimptomatică.

CAZUL 112 – pacient sex masculin, 50 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (cazul 98) din localitatea Râmnicelu, asimptomatic.

          Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

          Pacientii au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat.