Prefectura Buzău: INFORMARE

INFORMARE

12.05.2020

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 16 cazuri de infectare cu COVID-19. numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 83.

Cazul 68: pacient de sex feminin, în vârstă de 3 de ani, din municipiul Buzău. A fost internată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu tatăl său. După primirea rezultatelor, a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București.  

Cazul 69: pacient sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Buzău. A fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu fiica sa (cazul 68). A fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București. 

Celelalte 14 cazuri provin din localitatea Râmnicelu și au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

BULETIN INFORMATIV

12 MAI 2020

Astăzi, 12 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 240 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 242 de persoane sunt izolate la domiciliu.
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 271 polițiști, peste 100 jandarmi, 134 polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • Pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zonele carantinate de pe raza județul Buzău, luni au acționat 95 de jandarmi, 39 de polițiști, 14 polițiști locali și 56 de militari, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei. De asemenea, 50 de jandarmi atât din cadrul I.J.J Buzău, cât și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 95 persoane. Dintre acestea, o persoană a fost identificată că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 12.400 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului