”Casa Eficientă Energetic”!, ghid de finanțare elaborat de Ministerul Mediului

Am lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare a programului Casa Eficientă Energetic!

Programul este în premieră în lista programelor finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM) și se adresează proprietarilor de case deja construite din #România.

Obiectivul principal al programului este să sprijinim mediul și economia din România cu investiții inteligente! Investiții atât de inteligente încât, pe de-o parte, să-i ajute pe români să rămână cu cât mai mulți bani în buzunar și, pe de altă parte, să pompeze bani în industriile care pot crea locuri de muncă pentru ei

Aceștia pot beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro prin care să-și facă investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe.

Cei care aplică la programul Casa Eficientă Energetic pot opta pentru sisteme de termoizolație, centrale în condensare, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi și alte echipamente care îmbunătățesc eficiența energetică a casei.

Țintim reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcție de nivelul finanțării. Aceasta ar înseamna o scădere automată a facturilor locuințelor în care vor avea loc aceste investiții.

O casă care nu e bine izolată poate avea pierderi de până la 30% doar prin pereții exteriori. La acestea se adaugă și pierderi de până la 25% prin geamuri și până la 25% prin acoperiș. Deci, mulți bani aruncați pe geam, lună de lună! Programul nostru vrea să întrerupă această risipă.