În control prin codrul des sau ce a mai rămas din el

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, se află astăzi într-o vizită de lucru în județul Neamț, pe raza Ocolului Silvic Ghimeș Făget RA. Acesta administrează suprafețe de pădure private de pe raza județelor Bacău și Neamț, unde inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au constatat mai multe încălcări ale legislației silvice, plecând de la administrarea defectuoasă a pădurii, la tăieri ilegale de lemn.


În urma activității de control, începută la finalul lunii aprilie, a Gărzii Forestiere Suceava la OS Ghimeș Făget și la operatorii economici ce desfășoară activități pe raza acestui ocol, s-au identificat 392 de cioate provenind din tăierea ilegală a lemnului cu un volum total de 672,655 mc și o valoare a prejudiciului de 410.773,295 lei. În urma acestor constatări au fost deschise trei dosare penale. De asemenea, Garda Forestieră Suceava a înaintat propuneri de retragere a atestatului de exploatare pentru trei societăți care desfășoară activități de exploatarea lemnului și s-a dispus confiscarea unui volum de 193,52 mc materiale lemnoase și aplicarea de sancțiuni contravenționale ce au totalizat 52.000 lei.

Partea a II-a – Ministrul Costel Alexe este în teren, la limita județelor Neamț și Bacău, unde inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale și încălcări ale legislației silvice

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Luni, 11 mai 2020