Prefectul Dimian a ieșit pe câmp și se miră

Neputință și de la Dumnezeu, dar și de la instituțiile statului.

Fermierii nu sunt crezuți pe cuvânt că e secetă! Vine prefectul în control!

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu au continuat marți vizitele în teren pentru verificarea stadiului de vegetație al culturilor agricole. Conducerea Instituției Prefectului a mers în comuna Padina, unde a purtat discuții atât cu fermierii din zona de câmpie a județului, cât și cu autoritățile publice locale. Vizita reprezentanților Instituției Prefectului a continuat la un fermier din comuna Vernești, care a reușit să acceseze fonduri europene cu care a realizat un sistem de irigații performant. În culturile deținute de acesta stadiul de vegetație era unul normal perioadei în care ne aflăm.

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Buzău a transmis către toate comunele județului o adresă prin care solicită autorităților locale ca, în regim de urgență, să aducă la cunoștința fermierilor de pe raza UAT- urilor că pot depune notificări cu privire la pagubele înregistrate la culturile agricole. În baza acestor documente, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor întocmi rapoarte operative ce vor ajunge în atenția Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din județ. Toate rapoartele vor fi analizate în cadrul unei ședințe a Grupului de suport tehnic ce urmează să aibă loc în cursul zilei de miercuri.

Ulterior, se vor constitui 6 echipe de specialiști care, începând de joi, vor face verificări în teren pentru a constata și evalua pagubele suferite de fermierii care au înaintat notificări”.