Încă o realizare a fostului prefect Carmen Ichim! Viaductul Giurca va fi reabilitat!

Drumul către Brașov a fost lăsat în paragină vreme de mai bine de 20 de ani până ce plângerile transportatorilor, dar și ale riveranilor au ajuns la urechile prefectului Carmen Ichim. Preocupată cu reorganizarea instituției care era în colaps la început de mandat și rezolvarea problemelor stringente din tot județul, Carmen Ichim și-a făcut timp și pentru a rezolva această problemă, destul de grea și aproape imposibil de rezolvat. S-a constatat că era o situație de urgență și, așa cum a rezolvat probleme majore ce trenau de multă vreme în cadrul comunităților locale din județ, a fost trecută pe agenda de lucru. Viaductul Giurca se transformase într-o capcană a morții, traficul era blocat și doar aventurierii se mai încumetau să treacă spre Brașov pe această rută. Ceilalți, căutau să ajungă la destinație pe rute ocolitoare, astfel încât transportatorii înregistrau întârzieri mari și pierderi imense. Cei mai afectați erau totuși riveranii care se transbordau în mijloace de transport înainte și după viaductul ruinat. Îl traversau pe jos, ca în Evul Mediu și erau atenți ca nu cumva dala de beton să se surpe sub ei.

A urmat o operațiune maraton prin care toate autoritățile publice locale și naționale au fost convocate de prefectul Carmen Ichim pentru rezolvarea acestei probleme și, uite că acum, constructorul a început lucrările de construire la Viaductul Giurca.

”Ca urmare a întâlnirilor avute, atât la Instituția Prefectului, dar și în cadrul Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, pe parcursul lunilor august- septembrie anul trecut, CNAIR și DRDP au răspuns favorabil solicitărilor și, în regim de urgență, au eliberat autorizația de construire, astfel încât am semnat ordinul de începere a lucrărilor. O societate din Buzău, firma Conferic a trecut de săptămâna trecută la realizarea lucrărilor”, ne-a declarat Carmen Ichim, fostul prefect al Județului Buzău, actualmente Comisar-Șef al Gărzii de Mediu Buzău.

viaductul giurca

Publicată de Mărgărit Grosu pe Marţi, 28 aprilie 2020