Clarificări de la Prefectura Buzău

CLARIFICARE

Înlegătură cu informațiile apărute în mass media legată de testarea pozitivă amai multor persoane dintr-o comună buzoiană, facem următoarele precizări:

  • Primul caz din comună afost confirmat în data de 26 martie, după ce o pacientă în vârsta de 59 de ania prezentat simptome specifice Coronavirsului și a declarat că a participat lao înmormântare în județul Suceava. În perioada cuprinsă de la revenirea înjudețul Buzău și până la confirmarea testului, femeia a fost izolată ladomiciliu. Pacienta a fost transferată la Spitalul V. Babeș din București.
  • Soțul acesteia, fiindcontact direct, se află izolat la domiciliul fiului, în București. Nu este confirmat cu noul Coronavirus.
  • Cel de-al doilea cazconfirmat din localitate este un bărbat de 67 de ani, aflat în izolare dupăcontactul cu femeia de 59 de ani. Acesta a prezentat simptome specifice Coronavirsului,iar testul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat pe 1 aprilie, laSpitalul V. Babeș din București.
  • NUse poate vorbi de un focar de Coronavirus în localitatea buzoiană.În urma anchetelor epidemiologice declanșate de DSP Buzău au fost identificațitoți contacții direcți și au fost izolați la domiciliu. În cazul în careaceștia vor prezenta simptome specifice infecției cu Coronavirsus, vor fitestați.
  • Reluămapelul la responsabilitate atât pentru cetățenii județului Buzău, dar mai alespentru autoritățile administrației publice locale care, în calitate de președintiai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență trebuie să prevină aparițiapanicii, nu să o favorizeze.