Comunicat de la Prefectura Buzău

BULETIN INFORMATIV

  26 Martie 2020

La data de 26 martie, în județul Buzău pentru 3705 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Alte 71 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală au continuat activitățile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, echipaje de poliție, alături de personal din cadrul Poliției Locale au verificat 2159 de persoane aflate în izolare și au  aplicat 3 sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 8.100 de lei. De asemenea, au fost aplicate 242 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 2 și 3, în valoare de peste 327.000 de lei.

Totodată, efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și ale Grupării Mobile Ploiești au fost angrenate în misiuni de ordine publică. Au fost verificate 169 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 2 și 3.

În total, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Buzău au fost angrenați în activități specifice 390 de polițiști, 115 jandarmi, 124 de polițiști locali, 24 de lucratori MapN.

INFORMAȚII UTILE

Asigurații cărora li se aplică măsura de carantinare instituționalizată în spațiile special amenajate și persoanele cărora li se interzice continuarea activității prin instituirea măsurii de izolare la domiciliu beneficiază de concendiu și indemnizație de carantină pentru perioada stabilită prin documentul eliberat de Direcția de Sănătate Publică. DSP are obligația ca, la ieșirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situație un aviz epidemiologic de ieșire din carantină (ANEXA 1).

Persoana izolată care are nevoie de concediu pentru că s-a aflat în izolare la domiciliu sau în carantină completează și o declarație pe proprie răspundere (ANEXA 2).

ANEXA 1

Județul . . . . . . . . . .
Localitatea . . . . . . . . . .
Unitatea sanitară . . . . . . . . . .
Codul numeric personal
I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

AVIZ EPIDEMIOLOGIC
anul . . . . . . . . . . luna . . . . . . . . . . ziua . . . . . . . . . .

Numele . . . . . . . . . ., prenumele . . . . . . . .. .

Prenumele tatălui . . . . . . . . . .

Data nașterii: anul . . . . . . . . . . luna . . . . .. . . . . ziua . . . . . . . . . .

Domiciliul: localitatea . . . . . . . . . ., str. . .. . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., bloc . . . . . . . . . ., ap. . . . .. . . . . ., sectorul/județul . . . . . . . . . .

A fost izolat la domiciliu/carantinat în spațiuspecial amenajat . . . . . . . . . .

A fost monitorizat în perioada: . . . . . . . . . .

Starea clinică la sfârșitul perioadei de carantinare:. . . . . . . . . .

S-a eliberat prezenta dovadă de ieșire din carantinăpentru a servi la: . . . . . . . . . .

Data eliberării
. . . . . . . . . .
Semnătura și parafa medicului,
L.S. . . . . . . . . . .

ANEXA2

DECLARAȚIE

Subsemnatul……………….,legitimat cu CI/BI, seria…..nr…..CNP…………………., domiciliatîn………………………….. declar pe propria răspundere că:

  • Am istoric de călătorieîn țara………….., în perioada……………………,regiunea/orașul………………………, cu revenire în România în data de………………………….., punctul de frontieră(aeroport/terestru)…………………

SAU

  • Contact direct cu uncaz pozitiv nCov- 2019 (numele contactului)…………………………..

        Menționezcă mi s-a recomandat izolarea/ m-am autoizolat la adresa……………………………………….., începând cu data de……………………………..până la data de…………………….

Declarcă am luat la cunoștință de prevederile art. 326 din Codul penal ”Falsul îndeclarații”, referitor la declarația necorespunzătoare a adevărului făcută unuiorgan sau instituții de stat în vederea producerii unei consecințe juridicepentru sine sau pentru altul, fapt care se pedepsește cu închisoarea de la 3luni la 2 ani sau cu amendă.

Nume,prenume

     Semnatura

Nr. De telefon

Am atașatprezentei copii CI/BI, dovada călătoriei (pentru minori, certificat denaștere).

***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului