Precizări importante ale prefectului județului Buzău privitoare la gestionarea fenomenului Coronavirus

Stimați buzoieni,

Doresc să vă transmit, în calitate de prefect al județului Buzău, câteva precizări importante privitoare la gestionarea fenomenului Coronavirus.

Vă aduc la cunoștință că în urma ultimelor hotărâri luate de Guvern, a fost înăsprit drastic regimul sancționator în domeniul încălcării prevederilor speciale legate de Coronavirus. Toți cei care comit fals în declarații, omit informații cu privire la țara de proveniență sau nu respectă cu strictețe regimul carantinei sau izolării la domiciliu impus de autoritățile de profil, riscă sancțiuni dure, atât contravenționale,  cât și penale. Rațiunea acestor sancțiuni este tocmai nevoia stringentă de a proteja sănătatea cetățenilor și de a limita răspândirea virusului.

Lista care cuprinde persoanele ce se află în izolare și în carantină a fost distribuită către toate primăriile, astfel autoritățile locale au cunoștință de locuitorii care trebuie să respecte un astfel de regim. Primarii au fost împuterniciți prin ultimele măsuri de primă urgență să constate contravenții și să aplice amenzi drastice.

Am cerut conducerii Direcției de Sănătate Publică să facă uz cât mai rapid de instrumentele legale adoptate de Guvern pentru atragerea de personal suplimentar care să fie folosit în acțiunile complexe în care este implicată Direcția în contextul acestei crize.

Vă transmit tuturor că dacă aplicăm un set minimal de reguli putem limita răspândirea Coronavirusului.

  • DACĂ AVEȚI POSIBILITATEA, RĂMÂNEȚI LA DOMICILIU, ÎN PRIMUL RÂND PERSOANELE VÂRSTNICE ȘI CELE CU AFECȚIUNI MEDICALE.
  • ESTE IMPERIOS NECESAR SĂ EVITAȚI CONTACTUL DIRECT!
  • TREBUIE SĂ RENUNȚAȚI LA FORMULELE DE SALUT CARE IMPLICĂ STRÂNGEREA MÂINILOR SAU ÎMBRĂȚIȘAREA.
  • DACĂ MERGEȚI LA SERVICIU, VĂ ROG SĂ PĂSTRAȚI O DISTANȚĂ DE SIGURANȚĂ DE 1-2 METRI FAȚĂ DE CEILALȚI. ȘEFII LOCURILOR DE MUNCĂ TREBUIE SĂ IA MĂSURI DE ORGANIZARE ÎN ACEST SENS.

Pentru buzoienii din diaspora, am următorul mesaj important!

Renunțați la gândul de a veni acasă de Sărbători! Este important să știți că venind acasă, în funcție de țara din care călătoriți și de zona în care aceasta este arondată, aveți două opțiuni: fie carantina, fie izolarea la domiciliu! Luați în calcul faptul că în al doilea caz, regulile impun ca alături de dumneavoastră să fie izolați și cei cu care locuiți!

Depinde de fiecare dintre noi să limităm răspândirea virusului. Haideți să trecem cu bine împreună peste această criză! Vă mulțumesc!

LINK DETRANSFER

Jurnal COVID-19 Buzău (2)

Precizări importante ale prefectului județului Buzău privitoare la gestionarea fenomenului Coronavirus

Publicată de Institutia Prefectului Judetul Buzau pe Joi, 19 martie 2020