Prefectura Buzău: BULETIN INFORMATIV

BULETIN INFORMATIV

18 Martie 2020

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

La nivelul județului Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată.

La data de 18 martie, în județul Buzău se află în carantină 56 de persoane, iar pentru alte 626 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Privind starea de sănătate a persoanelor carantinate, facem precizarea că nu sunt înregistrate probleme deosebite. Menționăm că mai există disponibile peste 140 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

Până la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Facem precizarea că, potrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

          Atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID – 19 și facem apel la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc. Astfel, îndemnăm toți cetățenii județului să acționeze cu calm, responsbailitate și grijă față de cei din jur și față de cadrele medicale, să păstreze distanța socială pentru a limita posibilitatea infectării cu COVID – 19 și să încurajeze diseminarea de informații care provin numai din surse oficiale.

În ceea ce privește testarea pentru Coronavirus, menționăm că, până la această dată, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 97 de persoane, iar 84 de rezultate sunt negative, restul analizelor fiind în lucru.

**** În perioada 17 martie, ora 08.00 – 18 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.395 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 7.885 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Biroul de presă

Instituția Prefectului – Județul Buzău