Președintele României a acordat ”Înaltul Patronaj” celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu: ”O pădure cât o țară”

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat startul campaniei naționale de împădurire ”O pădure cât o țară”, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, organizat într-un șantier de împădurire situat pe raza comunei Uliești, județul Dâmbovița. Distincția a fost înmânată, de către Președintele României, ministrului mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, în prezența prim-ministrului interimar, Ludovic Orban, a prim-ministrului desemnat, Florin Cîțu. La eveniment au participat, de asemenea, mai mulți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și peste 150 de voluntari.

Pentru mine, personal, este o mare bucurie că putem să începem astăzi această campanie de replantare, o campanie amplă, care cu siguranță va lăsa urme profunde pozitive, de această dată. Pădurile sunt „aurul verde” al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. […] Este nevoie să creștem semnificativ suprafața împădurită din România și această campanie este un foarte bun început și sper să fie un simbol și un imbold pentru multe autorități locale, care pot folosi terenurile care nu mai sunt folosite pentru altceva în agricultură. Și sper foarte mult ca în următorii ani să ajungem să avem o extindere semnificativă a zonelor împădurite din România”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Împreună cu instituţiile statului și cu românii de bună credinţă vrem să împădurim o pădure cât o ţară şi să demonstrăm tuturor cădincolo de măsurile legislative, de măsurile administrative pe care le luăm pentru protejarea pădurii împotriva tăierilor ilegale, dăm un semnal pentru pădurea suferindă în ultimii ani că împreună putem să plantăm şi să arătăm tuturor că suntem preocupaţi pentru generaţiile viitoare, să se bucure şi ele, aşa cum o facem noi azi, de păduri cât mai frumoase, cât mai verzi şi cât mai întinse”, a declarat, la rândul său, ministrul Costel Alexe.În cadrul evenimentului, participanții au plantat peste 1.100 de puieți din speciile stejar, frasin și mojdrean.