Compania de Apă Buzău: “PROIECT PILOT DE COLECTARE A ULEIULUI ȘI GRĂSIMILOR ALIMENTARE DE UZ CASNIC”

COMPANIA DE APĂ BUZĂU în colaborare cu RER SUD inițiază, începând cu 1 martie, pentru o perioadă de 3 luni, un proiect pilot de colectare a uleiului și grăsimilor alimentare de uz casnic.
Acest proiect pilot va fi implementat la nivelul Asociației de Proprietari P.T. 5-2 Dorobanți, în Municipiul Buzău, asociație de care aparțin 30 de blocuri și un număr de 850 locatari.
Inițiativa face parte dintr-un program de conștientizare pe termen lung pe care l-am început anul trecut cu campania intitulată “Canalizarea nu este tomberon”.
Cum colectăm uleiul și grăsimile alimentare de uz casnic?
– Colectăm, în incinta locuinței proprii, într-un recipient de metal, plastic sau sticlă, uleiul și grăsimile alimentare de uz casnic;
– Uleiul colectat trebuie depozitat la platforma special amenajată pentru depozitarea deșeurilor, în recipientul tip butoi de culoare albă, inscripționat astfel:
„Ulei alimentar uzat-cod 20 01 25”
Prin proiectele pe care le inițiem, atragem atenția asupra faptului că de noi depinde să protejăm mediul și sănătatea fiecăruia dintre noi. Totodată reducem costurile cu întreținerea rețelelor de canalizare care deservesc imobilele tip bloc, parte importantă a rețelei de canalizare a orașului.
Vă asteptăm să vă alăturați demersurilor noastre pentru ca împreună să fim mai buni!