Prefectul Județului Buzău a dat startul întâlnirilor de lucru în teritoriu

Echipa de conducere a Instituției Prefectului – Județul Buzău a dat startul unei serii de întâlniri de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale (U.A.T.) buzoiene. Prima oprire a fost în comuna Cislău, unde au fost prezenți primari, viceprimari, secretari generali și agenți agricoli ai U.A.T. de pe Valea Buzăului. Tematica întâlnirii a cuprins probleme importante din mai multe domenii, printre acestea numărându-se aplicarea legilor fondului funciar, situația litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată, subvențiile pentru agricultură acordate în anul 2020, retrocedarea pădurilor sau achiziția Registrului Agricol.
Responsabilii prezenți la întâlnire au adus în discuție problemele cu care se confruntă. Unii dintre ei au sesizat lipsa drumurilor de acces către zonele împădurite și pericolul care se poate isca în cazul izbucnirii unui incendiu sau demersurile complexe pe care sunt nevoiți să le desfășoare pentru a da în folosință suprafețe de teren din comună. De asemenea, s-a discutat și despre o nouă procedură de lucru privind întocmirea și transmiterea documentațiilor tehnice către Comisia județeană de fond funciar.
Secretarii UAT au fost invitați la sediul Instituției Prefectului pentru a primi sprijin juridic și îndrumare ori de câte ori apar probleme legate de legalitatea actelor administrative, astfel încât să fie identificată rapid calea corectă de soluționare.
Alături de membrii Instituției Prefectului, la întâlnirea de lucru au fost prezenți și directorul APIA Buzău , directorul Direcției Județene de Statistică Buzău, directorul OCPI Buzău, reprezentanți ai ISU Buzău și ai Direcției Silvice Buzău.
Seria întâlnirilor de lucru din teritoriu va continua.