Pactul Ecologic European – noua Strategie Forestieră Europeană

România a fost reprezentată la Conferința Internațională “Forests for Biodiversity and Climate” de o delegație condusă de secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Iulian Octavian Stana.

Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în perioada 4-5 februarie. Discuțiile s-au concentrat pe modul în care Uniunea Europeană va implementa Pactul Ecologic European (European Green Deal) acordând pentru prima dată domeniului forestier importanța crucială pe care o posedă chiar și în lipsa unei politici comune europene privind pădurile.

„Pactul Ecologic European, noua Strategie Forestieră Europeană și Legea europeană a climei vor face parte din agenda de lucru a României pentru anii ce vor urma. Pentru Romania, îndeplinirea noilor ținte ale Uniunii Europene, stabilite prin Pactul Ecologic European, implică schimbări majore ce vizează următoarele domenii: păduri, schimbări climatice, biodiversitate, energie, industrie, transport, agricultură, digitalizare și sectorul financiar”, a declarat secretarul de stat Iulian Octavian Stana.

În cadrul evenimentului oameni politici, cercetători și cadre didactice de prestigiu internațional, reprezentanți ai ONG-urilor, ai companiilor și societății civile au discutat aspecte legate de interacțiunea dintre păduri, biodiversitate, agricultură și climă.