Racordarea locuințelor la gaze naturale, o prioritate pentru ministrul Mediului

”Am început ziua la Ministerul Fondurilor Europene, unde, alături de ministrul Marcel Boloș si delegațiile celor 2 ministere am stabilit accelerarea pașilor pentru înființarea și extinderea de rețele de gaze naturale prin Autoritatea de Management pentru POIM și asigurarea ca România va respecta cerințelele UE.

Presiunea pe pădurile României este extraordinară, majoritatea locuințelor din mediul rural fiind dependente de lemnul de foc și de multe ori populația cade pradă speculanților și celor care exploatează pădurea ilegal.

Reducerea de material lemnos recoltat pentru alimentarea sistemelor de încălzire însemnă și scăderea emisiilor de CO2 generate prin ardere.

În următoarea perioadă vor fi lansate ghidurile și procedurile, beneficiarii fiind unitățile administrativ teritoriale.

În ultimii anii locuitorii țării s-au confruntat constant cu crize ale lemnului de foc, s-au izbit de prețuri exagerate, uneori inaccesibile pentru singurul mijloc de a-și încălzi locuințele și prepara hrana pe timp de iarnă!

Racordarea locuințelor la gaze naturale, alături de racordarea la apă potabilă, canalizare, energie electrică, sunt indicatori clari privind calitatea vieții într-o comunitate, într-o țară dezvoltată”, a declarat ministrul Mediului.