Prefectura Buzău: COMUNICAT DE PRESĂ

10.01.2020

Domnul prefect, Leonard Dimian a organizat, în data de 9 ianuarie, o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost discutate măsurile ce se impun în urma incendiului înregistrat în data de 5 ianuarie, la un adăpost de animale din comuna Stâlpu. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, Agenției de Protecție a Mediului, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Gărzii de Mediu Buzău și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. De asemenea, la discuții au participat primarul comunei Stâlpu, precum și administratorul societății unde a fost înregistrat incendiul. Înainte de această ședință, la începutul acestei săptămâni, reprezentanți ai Instituției Prefectului- Județul Buzău s-au deplasat în teren, unde au făcut constatări.

În cadrul întâlnirii din 9 ianuarie, toate instituțiile competente, alături de primarul comunei Stâlpu, au oferit puncte de vedere și au stabilit măsurile necesare astfel încât să demareze procedura de ecarisare a cadavrelor de animale, pe un teren ce aparține societății comerciale, fiind astfel eliminat riscul epidemiologic. Facem precizarea că deja a fost demarată acțiunea de amenajare a gropii în care să fie depuse cadavrele de animale, săpături care se fac respectând normele de mediu în vigoare.

Prin dispoziția domnului prefect și în conformitate cu atribuțiile de serviciu ce revin DSVSA Buzău, aceasta va coordona acțiunile ce sunt întrerpinse în vederea ecarisării urgente, prin îngropare, a cadavrelor de suine, rezultate în urma incendiului.

Cu stimă,

Biroul de Presă

Institutia Prefectului- Judetul Buzău