Ministrul Mediului a dat piept cu drujbarii

Declarație dezolantă făcută de ministrul Mediului, Costel Alexe, la adresa capacității de reacție a autorităților în fața hoților de lemne. Un sistem corup, neoperabil, înțesat de oameni cu alte interese decât cele naționale.

”Primesc în fiecare zi tot felul de mesaje că direcţia în care merge Ministerul şi vrem să scoatem la suprafaţă tot ce înseamnă trasabilitatea lemnului în România nu este una bună.

Imaginați-vă că în acești trei ani de guvernare social-democrată, SUMAL-ul a fost efectiv blocat. Era un operator privat care l-a dezvoltat, l-au dus la STS, l-au subfinanțat, au scos hărțile satelitare care îți dădeau alerta privind tăierile, pe care după aia Gărzile Forestiere trebuiau să verifice dacă sunt legale sau ilegale, Inspectorul Pădurii nu a mai funcționat, nu au mai finanțat absolut niciun studiu de cercetare în ceea ce privește tot ceea ce înseamnă dezvoltarea politicilor silvice din România, în 2018 au modificat ordinul de înființare a Gărzilor Forestiere și le-au tăiat atribuțiile de control, astfel că dacă pe dumneavoastră vă prinde sub o formă sau alta cu un camion de lemn aproape că plecați cu el acasă, nu vi-l confiscă nimeni. Atât de mult au știrbit atribuțiile pe care le aveau Gărzile Forestiere”, scrie ministrul Mediului pe pagina sa oficială.