Compania de apă Buzău: Campanie de informare pentru protejarea resurselor de apă și a râului Buzău

Furnizorul de apă potabilă din Buzău, Compania de Apă, duce de ceva vreme o campanie de informare, de educare și conștientizare a cetățenilor privind protejarea resurselor de apă potabilă. Modul plăcut de abordare al acestui subiect, furnizarea informațiilor prin exemple concrete, dezvăluirile din spatele echipelor care administrează rețelele de apă și eforturile care se fac pentru ca lichidul vital să ajungă în casele buzoienilor au făcut ca în ultima vreme să fie îndepărtate suspiciunile și chiar acuzațiile făcute la adresa Companiei de Apă, privind calitatea serviciilor și a apei de la robinet. Scopul campaniei de informare și conștientizare pare să fie atins și, prin acest mod, involuntar, cetățenii par mai educați. Dacă își vor schimba comportamentul față de utilizarea resurselor de apă potabilă și chiar de utilizare a rețelei de canalizare, atunci campania demarată de Compania de Apă va fi încununată de succes. Până atunci, putem spune că primul pas a fost făcut în mod profesionist și numai continuarea acestui demers va face ca în viitor să asistăm la o altă abordare a cetățenilor față de acest subiect.

Exemple:

În Buzău, apa potabilă ajunge la dumneavoastră prin aproximativ 200 km de rețea de aducțiune și peste 1300 km de rețea de distribuție. Este firesc ca pe o astfel de lungime de conducte să apară și avarii. Pentru că suprafața este întinsă, avem nevoie de ajutorul vostru să identificăm și să limităm posibilele pierderi.

Vă invităm să ne anunțați prin acest formular online atunci când identificați o pierdere de apă în spațiul public. CAB poate interveni în municipiul Buzău și UAT: Râmnicu Sărat, Pogoanele, Patârlagele, Merei, Pietroasele, Nehoiu, Siriu, Ulmeni, Vernești, Cislău, Chiojdu, Valea Râmnicului, Topliceni, Grebănu, Săpoca, Viperești, Cernătești, Beceni, Manzălești, Vintilă Vodă, Puiești, Murgești, Sărulești, Costești, Săhăteni, Valea Salciei, Cozieni, Măgura, Padina, Năeni, Calvini, Movila Banului.

http://www.cabuzau.ro/contact/

La primul câmp, ”Alege categoria”, selectați Apa potabila avarie/spartura.

În mesaj vă rugăm să specificați strada pe care ați identificat avaria cu eventuale repere: număr sau nume clădire, distanță față de cel mai apropiat reper cunoscut sau coordonate GPS (dacă aveți posibilitatea și nu există alt indiciu).
#nepasadeapa #impreunaavemgrijadeapa

De curând și răul Buzău a intrat în atenția reprezentanților Companiei de Apă, astfel că evitarea poluării râului Buzău reprezintă unul dintre obiectivele prioritare pentru furnizorul de apă potabilă.

Apa este o resursă prețioasă de care suntem cu toții responsabili, împreună. Noi facem tot ce ne stă în putere să aducem apa în casele voastre la standardele de potabilitate, protejând, totodată, mediul. Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre și să aveți grijă de apă prin:
– Păstrarea curățeniei în jurul vostru
– Evitarea poluării râului Buzău
– Semnalarea avariilor sau a altor nereguli din rețea sau de pe cursul râului

O echipă a Companiei de Apă Buzău vă stă mereu la dispoziție telefonic, la 0238.715.438.

Puteți folosi și formularul online: http://www.cabuzau.ro/contact/

Nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a avea împreună grijă de apă.