Colegiul Economic a participat la Târgul Regional al Firmelor de exercițiu ”Krețulescu- tradiție și contemporaneitate”

Elevii Colegiului Economic Buzău au participat vineri, 06.12.2019 la Târgul Regional al Firmelor de exercițiu ”Krețulescu- tradiție și contemporaneitate”.

Colegiul Economic Buzău oferă elevilor oportunităţi în ceea ce priveşte educaţia formală şi nonformală prin activităţi şi proiecte care să-i ajute în traseul lor profesional şi să-i formeze pentru piaţa muncii.Printre activitățile îndrăgite de elevi și benefice formării de abilități antreprenoriale se numără și participarea la târguri ale firmelor de exercițiu.

            Elevii au participat cu materiale la cele 7 secţiuni ale concursului:slogan,prezentare electronică, spot publicitar, catalog, materiale promoționale, negociere și stand. Foarte apreciată a fost competiția ”Vinde-mi ceva în 60 de secunde”.

            Colegiul Economic Buzău au fost reprezentat de firmele: Casa buzoiană, Greenlife și Macondo coordonate de profesorii: Adina Enuş, Madi Ardeleanu, Cătălina Poştovei, Paraschiva Căpriță, Roxana Buie, Cristina Drenea.

            Concurența a fost puternică, la târg a participat direct un număr de 78 de firme din România și 105 firme cu participare indirectă. Elevii buzoieni au obţinut 2 premiiI I ( Cel mai bun catalog și Cea mai bună prezentare electronică) și 1 premiu III ( Vinde-mi ceva).

            Elevii care au obţinut această performanţa: Netcu Alexandra, Crețu Maria, Dumitru Cristina, Poponete Florentina, Dedu Alexandra, Ștefan Diana, Murgociu Cristina, Bălan Andreea, Tănase Elena, Moraru Andreea, Moraru Cristina, Pană Mădălina, Năpruiu Raluca, Ivașcu Georgiana.

Câteva impresii ale elevilor participanți:

Laura Guță: Deși am crezut că este simplu, este cu totul diferit de cum credeam că va fi. Multă zăpăceală, emoție, nervi, dar în ciuda acestora, a ieșit așa cum ne-am dorit. Am reușit să obținem și un premiul 1, ceea ce ne-a ambiționat și mai mult ca echipă. Este o experiență pe care aș vrea, cu siguranță, să o mai repet!

Diana Ștefan: Participarea la Târgul Firmelor de Exercițiu a fost o experiență pe cinste, de neuitat, din care am învățat multe lucruri noi, căpătând cunoștințe noi și interacționând cu oameni minunați. Am plecat cu capul sus, deoarece nu am participat în zadar și am câștigat și un premiu de care firma noastră e mândră, având în vedere că este prima noastră competiție. A fost o experiență pe care cu siguranță am mai repeta-o!

Cristina Murgociu: Târgul firmelor de exercițiu a fost pentru mine o provocare cu un final frumos. Fiind primul târg la care am participat, standul firmei nu a fost tocmai perfect iar emoțiile au fost mari. Pe viitor aș schimba multe detalii în firma și aș fi mai pregătită pentru situațiile neprevăzute. Însă, pentru început pot spune că mă bucur că am reușit sa particip la acest târg și să mă pregătesc pentru altele.

Cristina Elena Moraru: A fost o experiență minunată,o experiență care m-a motivat si mai tare pentru viitoarele târguri si proiecte! A fost o experiență care a meritat încercată! Și nu în ultimul rând le mulțumesc doamnelor profesoare pentru încrederea si susținerea acordată!

Florentina Poponete: A fost o experiență frumoasă , din care am învățat două lucruri foarte importante : lucru în echipă şi organizare. Fără acestea nu am fi făcut față concurenței , care a fost destul de ridicată. Mă bucur că au fost persoane care au venit să facă poze cu noi şi care ne-au spus câteva cuvinte de încurajare. Târgul a fost atât de captivant încât am uitat şi de telefon. L-am folosit doar când făceam poze.