Secție modernizată la Spitalul Județean Buzău

Secția de Oftalmologie de la Spitalul Județean Buzău va fi modernizată în baza unui proiect finanțat de Consiliul Județean Buzău. Banii alocați acestei operațiuni provin din vânzarea unui teren de 2,078 metri pătrați, aflat în fața Spitalului Județean Buzău, care a fost vândut către Centrul de Dializă. Din banii proveniți din această vânzare, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, arată că va fi modernizată Secția de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean Buzău, modernizare ce constă în achiziționarea de aparatură medicală modernă.

” Într-o primă fază vom utila o primă secție, este Oftalmologia și vom lua și alte aparate. Am luat legătura atât eu, cât și aparatul de specialitate din Consiliul Județean cu managementul Spitalului Județean de Urgență și o să înceapă procedura de licitație pentru aceste aparate.Vânzarea a fost aprobată, iar banii au fost primiți de Consiliul Județean Buzău de la firma care deține Centrul de Dializă”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

O altă operațiune de modernizare a Spitalului Județean Buzău se referă la investițiile făcute în Blocul Operator, acolo unde lucrările deși începute din vara anului trecut au fost sistate din cauza unor pretenții invocate de constructor, având la bază creșterea salariului minim în ramura de construcții.

Din fericire, oprirea lucrărilor nu a presupus pierderea finanțării, astfel că există posibilitatea ca lucrările să fie duse la bun sfârșit, a mai anunțat președintele Consiliului Județean Buzău., Petre Emanoil Neagu. La ultima rectificare bugetară, bugetul Spitalului Județean Buzău, a primit 1,1 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură pentru alte secții din Spitalul Județean Buzău.