Control la ”Cazanul” care asigură agentul termic al orașului

Prefectul Carmen Ichim a decis să se implice personal pentru a detensiona situația apărută la Punctul Termic nr.4 din Dorobanți, acolo unde Primăria Buzău a instalat o unitate de livrare a agentului termic. Nu punem la îndoială profesionalismul prefectului, dar trebuie să spunem că pentru a se face liniște este necesar ca și primarul să facă tot ceea ce este necesar. Soluții tehnice sunt destule, numai să se vrea!

Prima decizie o comunică prefectul:

”Împreună cu reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, m-am întâlnit astăzi cu responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Buzău și ai RAM Buzău la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanți 1, în urma sesizărilor primite din partea unor locatari din zonă care au reclamat zgomotul și vibrațiile generate de funcționarea unui cazan recent instalat în acest punct termic și care asigură apă caldă și căldură pentru mai bine de 5000 de apartamente.

Cu această ocazie, am constatat că pe amplasamentul respectiv a fost adus și se află în curs de montare un ventilator de aer cu convertizor de frecvență care, conform conducerii RAM Buzău, va duce la diminuarea semnificativă a zgomotului care a produs disconfort locuitorilor din vecinătate.
De asemenea, coșurile de evacuare a gazelor sunt izolate cu saltele din vată minerală, iar cel aferent cazanului de 10 Gcal/h dispune și de o izolație din panouri tristrat în partea inferioară, pentru atenuarea impactului fonic.
După finalizarea operațiunii de montare a noului ventilator, vor fi efectuate noi determinări ale nivelului de zgomot de către o firmă acreditată RENAR”.