La Săpoca s-au plantat 4000 de puieți pe o suprafață de 1 ha

Comuna Săpoca a fost gazdă pentru 200 de persoane, adulți și copii, pregătite cu forțe proaspete pentru ca cei 4000 de puieți aduși de Romsilva să poată fi plantați toți în aceeași zi. Elevii de la Școala Gimnazială Săpoca și Școala Gimnazială Mătești, alături de cadrele didactice coordonatoare, au reușit să planteze corect, după indicațiile specialiștilor silvici, dar și a profesorilor îndrumători, putând astfel să finalizeze activitatea cu succes. Copiii au reușit prin această activitate să înțeleagă cât de important este să avem grijă de mediul înconjurător, ca și acesta să aibă grijă de noi, dar și cât de important este rolul nostru în menținerea echilibrului în natură.

Copiii au fost încântați, dorind să se implice și să utilizeze toate materialele puse la dispoziție de organizatorii evenimentului. La final, aceștia au fost felicitați și premiați, nu numai cu diplome, ci și cu porții savuroase de gulaș. Activitatea a fost organizată de Primăria comunei Săpoca, asociația CERT TRANSILVANIA și Romsilva.

Cadrele silvice au oferit un instructaj tehnic înainte de începerea plantării puieților și au oferit informații și ajutor pe tot parcursul acțiunii. ,, Este vorba despre un hectar pe teritoriul comunei Săpoca, suprafața fiind oferită de Primăria comunei Săpoca. Puieții au fost oferiți de către Romsilva, 4000 de puieți de glădiță. Noi am venit cu asistența tehnică și cu 15 cadre silvice. Este prima ediție și ne propunem să fie în fiecare an.”, a declarat Ciprian Silvestru, inginer silvic, șef Ocol Silvic Vintilă Vodă.