Drumul către Brașov ( DN10) rămâne afectat de restricții – de la 3,5 la 7,5 to –

La propunerea prefectului Carmen Ichim, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre privind ridicarea restricțiilor de tonaj pe DN 10 Buzău-Brașov (în amonte de Barajul Siriu) de la 3,5 tone la 7,5 tone pentru autovehiculele de transport persoane și cele de marfă, măsură susținută și de conducerea Consiliului Județean Buzău.

Pe Viaductul Giurca, care urmează să intre în reparație capitală, circulația rutieră se va desfășura în continuare pe o singură bandă de mers, cu lățimea de 2,25 m și o zonă de siguranță de 0,25 m.

Măsura a fost luată după ce, în urmă cu 2 săptămâni, prefectul Carmen Ichim a solicitat CNAIR și DRDP București să comunice în cel mai scurt timp dacă starea tehnică a viaductului permite ridicarea restricțiilor pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până în 7,5 tone.

La ședința CJSU Buzău, au fost convocați și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, ai asocierii de firme care va efectua lucrările de reparații la Viaductul Giurca, precum și ai unor firme de transport călători și de mărfuri.