”Istoria județului Buzău”- un proiect de suflet al primarului Constantin Toma

Dacă nu va intra în istorie pentru că a reușit asfaltarea tuturor străzilor din Buzău, că a avut curajul să modernizeze un sistem public de încălzire centrală, că a reușit să aducă în Buzău ”Banca de Gene” sau că a modernizat pădurea Crâng, primarul Buzăului, Constantin Toma, a intrat deja în istorie că a reușit să aducă la lumina tiparului primul manual de istorie locală, prezentat astăzi buzoienilor în amfiteatrul Liceului Pedagogic ” Spiru Haret” din Buzău. Sub coordonarea profesorului dr. Marius Adrian Nicoară, manualul de ”Istoria județului Buzău” a prins viață prin munca și dăruirea profesorilor: Constantin Coman, un reputat profesor de istorie, director al Liceului Pedagogic o lungă perioadă de timp, cunoscutul istoric, cercetător și publicist, Valeriu Nicolescu și profesorul Dumitru Scoroșanu.

” Am ales să realizăm acest manual pentru că este foarte important ca elevii să înțeleagă de mici cine suntem noi, buzoienii, și care este istoria noastră locală”, a declarat primarul Buzăului la lansarea manualului.

Manualul de ”Istoria județului Buzău” reprezintă o alternativă de studiu la disciplinele opționale și a prins deja la elevii claselor a VII-a de la Liceul Pedagogic, curioși să afle, ca noi toți, file din istoria acestui județ deschise până acum doar specialiștilor în domeniu, profesori sau cercetători. Am putea spune că, prin grija primarului, alături de sloganul ” Buzău- oraș deschis” ne putem mândri de astăzi cu un nou slogan: ” Buzău- oraș educat”!