Ministrul Mediului demisionează din funcție

Grațiela Leocadia Gavrilescu, cea care de la începutul guvernării PSD-ALDE a condus Ministerul Mediului, a anunțat că astăzi își va da demisia, asa cum a decis șeful său de partid, Călin Popescu Tariceanu, anunță, scrie ziare.com.

Hârtia i-o va înainta Vioricăi Dăncilă la finalul ședinței de guvern de astăzi, care începe la ora 13:00.

Până atunci, Gavrilescu își urmează programul, astfel că dimineața a găsit-o la un hypermarket din Capitală, care astăzi renunță la pungile subțiri, fără mâner, cum sunt cele pe care le folosim la fructe și legume, și le înlocuiește cu ambalaje biodegradabile.

Gavrilescu a spus ca „există viață și după guvernare” și că, din punctul ei de vedere, a bifat punct cu punct programul de guvernare și consideră că lasă în urmă proiecte bune pentru oameni.

„Eu cred că și cei care urmează o să poată să continue, că nu facem proiecte pentru noi, nu ne luăm proiectele acasă, sunt proiecte pentru români și consider ca fiecare trebuie să contribuim.

Mă bucur că ieri am avut posibilitatea să semnez contractul pentru Casa Verde Fotovoltaice. Lucrurile încep să meargă într-o direcție bună și este nevoie de mult mai multă ordine, responsabilitate și mult mai mult civism. (…) Mai sunt multe lucruri care, chiar dacă nu erau în programul de guvernare, eu aș fi putut să le fac”, scrie aceeași publicație.