Plajele au fost curățate și pregătite pentru începerea minivacanței de Rusalii

Directorul generalal Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a cerut, directoruluiAdministrației Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea – Litoral, Hristu Uzun, săefectueze o ultimă verificare a plajelor înaintea începerii minivacanței deRusalii.

Având în vederefaptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vorconfrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turiști,inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectateprevederile legale și cele contractuale.

ABA Dobrogea – Litoral a adunat, în perioada 20 mai – 13 iunie, de lalinia țărmului, de pe întreg litoralul turistic românesc circa 2.400 de tone dealge.

Până în prezent, în acest sezon estival, fenomenul de înflorire algală aînregistrat valori crescute în sudul Litoralului, fiind vorba de stațiunile 2Mai, Olimp, Mangalia, (tronsonul Olimp – Vama Veche) de unde au fost strânse1.700 de tone de alge. Totodată, atât de pe tronsonul Agigea –Eforie-Costinești,cât și de pe tronsonul Năvodari – Mamaia – Constanța s-au colectat 350 de tonede alge.

În toată perioada estivală, ABA Dobrogea – Litoral va monitoriza înpermanență calitatea apei în zona litorală, precum și respectarea normelor învigoare de către administratorii plajelor, astfel încât turiștii să beneficiezede cele mai bune condiții pentru petrecerea timpului liber.