Directorul general al A. N. „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu a efectuat un control inopinat în zonele calamitate din județul Prahova

Directorul generalal Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, luni,pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru în județul Prahova, pentru ainspecta zonele calamitate de inundațiile din ultimele zile. Din cadruldelegației au mai făcut parte directorul general al Direcției Generale Ape dincadrul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), Olimpia Negru, precum și alți specialiștidin cadrul ministerului.

În cursul dimineții,delegația a participat, alături de prefectul județului Prahova, Ioana MădălinaLupea, la sediul Prefecturii județului Prahova, la  Comitetul Județean pentru Situații de Urgențăși la videoconferința cu prefecții, convocată de ministrul afacerilor interne,pe tema inundațiilor din ultima perioadă.

De asemenea, s-aluat hotărârea ca reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița(ABA)să trimită un utilaj, începând de mâine, pentru a asigura intervenția pe malulrâului Cricovul, în zona localității Sângeru, și asigurarea intervenției înregim de primă urgență prin realizarea unor lucrări importante pentru reducereariscului în zona afectată de inundațiile din zilele trecute.

Ulterior, delegațiaa inspectat și situaţia din Lapoş, o altă localitate din estul judeţuluiPrahova lovită puternic de furtunile din noaptea de vineri spre sâmbătă.

La finalul viziteide lucru, delegația a efectuat un control la Podenii Noi, obiectivul deinvestiții derulat de A.N. „Apele Române” pentru regularizarea pârâului Matiţaşi consolidarea malurilor acestuia.