BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU,

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, manifestare ce s-a reinventat tematic sub această denumire în urmă cu trei ani, se va desfășura în perioada 1 – 8 iunie 2019 și este organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Secțiunea oficială este dedicată spectacolelor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie.

În rândul participanților acestei edițiise află atât instituții de spectacol din București (Teatrul DramaturgilorRomâni, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, ARCUB, Unteatru și Teatrul Evreiesc destat), cât și din țară (Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești și TeatrulNațional „Vasile Alecsandri” din Iași). Pentru cei mai mici spectatori, ampregătit o secțiune outdoor, care se va desfășura în fața Teatrului „GeorgeCiprian” și va fi susținută de un vechi prieten, artistul-păpușar ValeriuJosan.

Festivalul are caracter competitiv,premiile fiind acordate de două jurii: un juriu format din specialiști îndomeniul artelor spectacolului (actori, regizori, critici) și un juriu alpublicului, ai cărui membri vor fi selectați prin tragere la sorți din rânduliubitorilor de teatru din orașul nostru. În acest context, am fi deosebit deonorați dacă ați accepta invitația noastră de a fi alături de noi la aceastăediție.

Timp de opt zile,publicul buzoian va avea ocazia să vizioneze câteva dintre cele mai buneproducții realizate în teatre de repertoriu și companii independente dar și săparticipe la spectacole în aer liber și lansări de carte.

Eveniment cu o bogatătradiție, Festivalul de Teatru de la Buzău se înscrie în rândul manifestărilorculturale de interes local și național. Cele 15 ediții de până acum reprezintădovada certă a faptului că publicul buzoian iubește teatrul și că teatrulcontinuă să fie un important liant în dezvoltarea creativă a comunității.