Premierul României a inspectat obiectivul de investiții „Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, județul Bacău”

Premierul Românieia inspectat obiectivul de investiții „Refacerea capacității de tranzitare aacumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, județul Bacău”

Directorul de investiții al Administrației Naționale „Apele Române”, VladMarcoci, i-a prezentat miercuri, Premierului României, Viorica Dăncilă,  modul în care se derulează lucrările laobiectivul de investiții „Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lacde redresare aval captare UHE Bacău II, județul Bacău”, derulat de AdministrațiaNațională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret.

Lucrările au fost demarate la 1 aprilie 2019 și constau în decolmatarea șitransportul a 235.655 mc de material aluvionar. Valoarea contractului este de7.120.483,41 lei (cu TVA).

Acumularea a fost pusă în funcţiune în decembrie 1974. În cadrul acesteia afost creată artificial Insula de agrement, obiectiv aflat în administrareaPrimăriei Municipiului Bacău, dotată cu terenuri de sport, locuri de plajă șifacilităţi pentru practicarea sporturilor acvatice.

Depunerile aluvionare actuale sunt produse de debitul solid transportat depârâul Trebeș în circa 45 ani, la debite medii, dar mai ales la debite mari.Astfel, în timp, s-a colmatat acumularea din amonte către aval fapt ce afavorizat creșterea unei vegetații specifice bălților.

Scopul acestor lucrări este acela de a asigura funcționarea acumulării laparametrii optimi, proiectați inițial.

Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an.