Festivitate la Buzău de Ziua Independenţei de stat, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în al Doilea Război Mondial și Ziua Europei

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanuel Neagu:

”Dragi buzoieni,

Astăzi, România are mai multe motive de sărbătoare: Ziua Independenţei de stat, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în al Doilea Război Mondial și Ziua Europei. La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene. Cred că este timpul ca țara noastră să contribuie decisiv la consolidarea unui Europe mai puternice și mai unite.


Pe parcursul mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene vor avea loc reuniuni de o semnificație aparte, care ne dau posibilitatea de a oferi Europei o nouă perspectivă asupra țării noastre. 
Consiliul Județean Buzău va fi gazda unui Grup de lucru al Consiliului Uniunii Europene în perioada 30 – 31 mai. Este un eveniment foarte important pentru România, dar și pentru promovarea imaginii județului Buzău și a valorilor culturale locale.


Integrarea europeană, precum și Independența și Marea Unire ne arată că obiectivele fundamentale ale țării noastre nu se pot realiza fără participarea activă a României la procesele politice europene.
Avem o datorie faţă de jertfa soldaţilor români de a duce mai departe sentimentele unității și demnității naţionale și de a deveni mai conștienți de răspunderea care ne revine în definirea prezentului și viitorului țării noastre.
Trebuie să fim demni de ce am primit şi mândri de ce vom lăsa în urmă copiilor și nepoților noștri”!
La mulți ani, România!
La mulți ani, Europa!