Ioan Deneș anunță investiții masive în Buzău

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, se află marți într-o vizită de lucru în județul Buzău, alături de secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

Începând cu ora 15.20, ministrul apelor și pădurilor a inspectat obiectivul de investiții „Regularizare râu Sărata, în zona localității Sărata Monteoru, comuna Merei”. Valoarea totală a acestui obiectiv, este de 9.61 milioane de lei. Lucrările au fost necesare deoarece zidurile de sprijin fuseseră avariate grav de viiturile din anii anteriori, iar exploatarea nu mai era sigură. Albia a fost amenajată pe o lungime de peste 2 km, respectiv :

– amenajare albie aval DJ 203 G, pe o lungime de 1,104 km, însemnând: lucrări de terasamente, subzidiri ale zidurilor existente pe o lungime de 718 m, praguri din beton, ziduri de sprijin din beton pentru protecția malurilor pe zonele distruse;

– amenajare albie amonte DJ 203 G pe o lungime de 990 m – reprofilare albie, refacere bazine de disipație, protecție de maluri sub forma unui zid culcat etc.

De la ora 16.00, la Vernești, delegația a inspectat obiectivul de investiții „Platforma comunală de depozitare și gospodărirea gunoiului de grajd”, în valoare de 1.226.000 lei, (inclusiv TVA). Aceasta are capacitatea de stocare de 2.000 t/an și a fost utilată cu un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o mașină de împrășiat gunoi, o vidanjă.

Vizita de lucru a delegației conduse de ministrul Ioan Deneș a continuat la sediul primăriei municipiului Buzău (Sala „Nicu Constantinescu”), cu prezentarea obiectivelor de investiții pe care Ministerul Apelor și Pădurilor le derulează în 2019, în acest județ.

Suma totală alocată în 2019, pentru județul Buzău, este de 28,37 milioane de lei, din care, în domeniul apelor 21,26 milioane de lei, pentru domeniul păduri s-a alocat suma de 5,62 milioane de lei, iar pentru Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți – 1,49 milioane de lei.

Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă.