Bărbat sfâșiat de urs în județul Vrancea

Scenariu sinistru în județul Vrancea, după ce un bărbat a fost sfâșiat de un urs fioros în satul Vizantea- Livezi. Bărbatul se afla în zona Podei din această comună când a fost surprins și atacat de urs. Atacul a fost mortal, iar bărbatul a fost sfârtecat cu toată cruzimea unui animal sălbatic care a prins gust de carne de om.

Din informațiile redactorilor Ziarului de Vrancea, familia bărbatului a anunțat la telefonul 112, în cursul după-amiezii de ieri, luni 06 mai 2019 faptul că acesta nu mai răspunde apelurilor telefonice. În cursul nopții, acesta a fost găsit sfâșiat, cel mai probabil de un urs, în zona denumită Podei din satul Livezile comuna Vizantea-Livezi.

”Trupul acestuia a fost ridicat în prezența polițiștilor și transportat la morga pentru verdictul specialiștilor în medicină legală”, scrie https://www.ziaruldevrancea.ro/ .

Înmulțirea exagerată a urșilor, migrația acestora către casele oamenilor din zonele de munte și chiar atacul repetat în gospodăriile oamenilor a constituit motiv de dispută în spațiul public între societatea civilă și autorități. Primarul din comuna Colți a căzut victimă a unui linșaj mediatic după ce s-a expus public vărsând bere pe un urs vânat în condițiile legii de către vânători. Se pare că fenomenul expansiunii urșilor către perimetrul locuit de oameni este în desfășurare și iată că înregistrăm primul caz de om sfâșiat de urs. Ce măsuri se vor lua după acest tragic deznodământ? Vom vedea!