Caravana Smart City ajunge la Buzău

Luni, 15 aprilie 2019, Asociația Română pentru Smart Cityși Mobilitate se află la Buzău, la Sala de Ședințe a Consiliului JudețeanBuzău, de la ora 11.00, cea de­a treia etapă a Caravanei Smart City 2.0 ­ Implementarea.

       CaravanaSmart City  este unicul program depromovare a conceptelor Smart City  și deinformare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, amodalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare aacestora. Programul Caravana Smart City este organizat de Asociația Românăpentru Smart City și Mobilitate și se desfășoară Sub Înaltul Patronaj alMinisterului Energiei. Au  confirmat   prezența  la  eveniment   domnul   Petre  Emanoil   Neagu,   președintele Consiliului Județean Buzău,domnul Robert Iulian Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei șireprezentanți ai autorităților locale. Programul aduce laolaltă cei patru piloni de bază ai unui ecosistemsmart city de succes: autoritațile publice și locale, zona academică,societatea civilă și companiile private care vin cu soluții.  Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a încheiat un acordde investiții în valoare de 500 de milioane de euro cu China National ElectricEngineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de statdin China, finanțarea fiind destinată proiectelor smart city din România. Încadrul caravanei se vor desfășura și discuții privind posibilitățile deaccesare a acestor fonduri de către administrațiile publice locale.  Ministerul Energiei, în calitate de parteneral programului încă de la lansarea acestuia, din   septembrie  2017,   va   fi  reprezentat   de   domnul  Ministru   Secretar   de  Stat,   Robert Tudorache:  “M­am  alăturat   acestei   inițiative  deoarece   energia   se  numără   printre   pilonii principali ai administrațieicentrale. Fără susținere din partea factorilor decizionali din cadrul acestuisector extrem de important în domeniul smart city, nu putem discuta desprereușite. Susținem administrațiile locale în implementarea de soluții inovatoarecare vin în sprijinul cetățeanului, sau, în termeni tehnici, ai consumatoruluifinal”.

  ProgramulCaravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentrurezultatele excepționale și a fost selectat în lista scurtă a finaliștilor încadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing   Awards  2018,   la   categoria  Smart   City   2018,  unde competiția s­a purtat cu lideri ai domeniului. Parteneriiinstituționali: Guvernul României ­ Ministerul Energiei, Consiliul JudețeanBuzău, CNMR, Institutul de Studii Liberale, Clusterul Start Inovare. Parteneristrategici: First Bank, Dell EMC, Asseco, Microsoft, Orange, Dewatering &Silent Piling, BMF Grup. Parteneri  media:  Radio   România  Actualități,   Bursa,   Ziare.com,  Business24,   iBusiness România,Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless România Magazine.

            Participarea este gratuită, însă necesităconfirmarea participării prin trimiterea unui email lainfo@romaniansmartcity.ro sau la 0734.975.423. Asociația Română pentru SmartCity și Mobilitate (ARSCM) este principala organizație a Industriei Smart Citydin România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunitățilorcreativ­inteligente   din   țară. Organizația   se   bucură  de   recunoaștere   internațională,   fiind membră în   diferite  organizații,   comisii   consultative,   grupuri  de   lucru   și  este   partener   în programe naționale  și internaționale  alături de cele mai importante corporațiiimplicate în proiecte de Smart City.