Primarul Buzăului a rezolvat litigiul din Parcul Crâng

Pe fondul unei comunicări deficitare, exagerat de pozitivă din partea trusturilor de presă favorabile primarului și exagerat de negativă din partea celor de Opoziție, s-a declanșat în Parcul Crâng un adevărat război al declarațiilor. Prins în munca administrativă, primarul Constantin Toma a fost deseori dezinformat și mulți dintre colaboratorii săi au întețit flacăra răzmeriței, astfel încât, la un moment dat, era un război în toată regula între investitorii din Crâng și Primăria Buzău. Mai mult, societatea civilă era afectată și se poziționa în mod firesc de partea celor agresați. După o lungă și corectă chibzuință, primarul Buzăului a apreciat corect situația, a reevaluat ipotezele de lucru și în final a decis că o întâlnire între părțile beligerante nu poate face decât bine.

În urma discuțiilor purtate la nivelul Primăriei Buzău, primarul a fost de acord ca aprovizionarea să se facă nestingherit la obiectivele economice din Parcul Crâng. A mai convenit ca taxiurile să poată circula neîngrădit pentru a duce și aduce clienți în Parcul Crâng, precum și administratorii și personalul operatorilor economici din Crâng pot circula liber. Ceilalți cetățeni, care vor să ajungă în Parcul Crâng cu autoturismul, vor suporta o taxă de acces ce va fi stabilită în ședința CLM de luna aceasta. Se poate spune că în urma rundelor de negocieri toată lumea a ieșit mulțumită și în același timp accesul cu autoturismele în Parcul Crâng se va face controlat.

Pentru viitor, viceprimarul Ionuț Apostu se gândește la o soluție prin care unul dintre drumurile de acces în Parcul Crâng, folosit momentan doar de Compania de Apă, să poată fi modernizat și dat în folosință și pentru accesul cu mărfuri pentru operatorii economici din Parcul Crâng.