Petre Emanoil Neagu, la Comitetul European al Regiunilor

Ca vicepreședinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, am avut oportunitatea de a prezenta câteva dintre ideile care ne preocupă la nivel de consilii județene din România, în cadrul celui de al VIII-lea Summit european al regiunilor și orașelor, ce are ca temă Reconstruirea Europei.
Cred că un obiectiv care se poate cristaliza în cadrul acestui Summit este ca noi, comunitățile locale, să devenim o voce de luat în considerare.

Administrația locală reprezintă motorul pentru dezvoltarea durabilă, iar rolul nostru este să anticipăm provocările sociale și să găsim soluții pentru probleme din domenii foarte diverse, precum mobilitatea forței de muncă, dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor destinate cetățenilor săi. 
Inovarea, descentralizarea, aplicarea strategiilor pe termen mediu și lung sunt teme pentru care trebuie să găsim soluții concrete.
De asemenea, trebuie să luăm în calcul faptul că ne adresăm unor generații care au alte așteptări și care se raportează diferit la calitatea vieții.
Ne dorim ca și Comitetul European al Regiunilor să devină o voce din ce în ce mai puternică a cetățenilor pe care administrațiile locale îi reprezintă”.