Tăierile din pădurea Crângului se fac în cadru legal

În cadrul unei conferințe de presă, prefectul Buzăului, Carmen Ichim, a prezentat rezultatele controlului dispus în pădurea Crângului, în urma sesizării parlamentarilor ALDE, deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu. Acțiunea a fost demarată pe teren pe data de 1 martie anul curent, la care au participat atât petiționarii, dar și presa.

În urma controlului s-a întocmit un proces-verbal pe care îl redăm în totalitate.

PROCES-VERBAL

https://bz.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/31/2019/03/PVControlCrang.pdf

Deputatul Adrian mocanu vine și el cu un comentariu pe această temă:

”Am văzut concluziile Comisiei instituite prin Ordinul Prefectului pentru verificarea aspectelor semnalate de cetățeni în legătură cu tăierile din Pădurea Crâng. Raportul prezentat astăzi de doamna prefect reține, în mare, că există acoperire cu hârtii oficiale și că boala ulmilor este reală și nu poate fi combătută. Aceasta este reacția oficială a autorităților, care vine în urma unui control pe care l-am solicitat, împreună cu senatorul Dorin Bădulescu. În sesizare, am preluat dorințele și solicitările de lămuriri venite din partea a numeroși buzoieni, care nu avuseseră parte până atunci decât de bâlbe din partea instituțiilor responsabile. Scrisoarea parlamentarilor ALDE a cerut, fără să acuze, lămuriri de la organele în drept, deci nu a acuzat pe nedrept, așa cum scriu postacii cu piei de jurnaliști.
Îi mulțumesc doamnei prefect pentru rapiditatea cu care a acționat și pentru că a dat o lecție de comunicare publică tuturor acelor șefi de instituții obișnuiți să nu comunice cu buzoienii. În raport, sunt menționate cu caracter permanent niște măsuri care vizează păstrarea într-un cadru legal a tuturor acțiunilor întreprinse în Pădurea Crâng. Vom veghea și noi la respectarea acestor măsuri și fac un apel public către fiecare buzoian care ține la orașul ăsta să aducă la cunoștință publică orice fapt sau eveniment suspect petrecut în Crâng. O hârtie cu antet nu îi va face pe unii să își ia gândul de tot de la o comoară care le tot face cu ochiul. De asemenea, vom apela la expertiza unor specialiști în ceea ce privește concluzia că ciuperca ce atacă Pădurea nu poate fi combătută. Mi se pare cel puțin îndoielnică această concluzie. Să înțelegem că trebuie să ne resemnăm, să privim cum pădurararii taie tot Crângul până scapă de ciupercă?! Vom reveni pe acest subiect !”, scrie Adrian Mocanu pe pagina sa de socializare.