Însoțit de Corpul de Control, prefectul Buzăului a descins în Pădurea Crângului

O pădure bolnavă și deasă, năpădită de boli și dăunători, plină de rupturi, crengi și copaci căzuți. Acesta este tabloul ce s-a înfățișat astăzi la fața locului, la care se adaugă o totală lipsă de comunicare și o administrare a situației destul de deficitară. Am rămas cu toții surprinși, prefect, corp de control, pădurari, politicieni și ziariști de suferința care domină pădurea Crâng. Copaci uscați afectați de diferite boli, crengi rupte, trunchiuri căzute peste un tufăriș de nepătruns. Crângul are nevoie de un tratament, este părerea unanimă a celor care au fost astăzi în pădurea Crâng, dar acest lucru trebuie făcut de oameni responsabili atât în ceea ce privește proiectarea, dar și execuția, într-o transparență totală.

La sesizarea parlamentarilor ALDE, prefectul Buzăului, Carmen Ichim a inițiat un control în Parcul Crâng și pădurea Crângului, alături de Corpul de Control, compus din reprezentanți ai Gărzii de Mediu, reprezentanți ai Gărzii Forestiere, reprezentanți ai Poliției, reprezentanți ai Direcției Silvice și presa. A fost luat la pas tot perimetrul unde au avut loc tăieri și s-a încercat observarea la fața locului a tuturor elementelor care ar fi putut da indicii despre săvârșirea unor operațiuni neautorizate.

Lăsând la o parte constatările specialiștilor ce vor fi aduse la cunoștința prefectului printr-un raport, s-a constatat că pădurea Crângului este în suferință și s-a mai observat că operațiunile de extragere a arborilor afectați de ciuperca ulmului, nu dau rezultate satisfăcătoare. Și asta în condițiile în care de la an la an crește numărul de copaci afectați, fără ca fenomenul să poată fi stopat. Este o constatare jurnalistică și nu exprimă un punct de vedere al comisiei de anchetă. După ce vor fi analizate toate aspectele sesizate, Corpul de Control va emite un raport care va fi înaintat prefectului, ce va fi adus la cunoștința publică, după cum ne-a declarat prefectul Buzăului, Carmen Ichim.