Gheorghe Vlase a adus tehnologia viitorului pe piața construcțiilor

Fierul beton va deveni istorie în domeniul construcțiilor, după ce un nou material, mult mai bun, pătrunde încet, dar sigur, în toate componentele de beton. ”Bagheta magică”, așa cum o numește economistul Gheorghe Vlase, cel care a devenit reprezentatul pe Europa a distribuției acestui produs inovator, înlocuiește în condiții excelente fierul beton de orice dimensiune din plăcile turnate și asigură condiții de fiabilitate, și rezistență într-un raport nemaintâlnit.

Se pare că noul produs, a cărui compoziție reprezintă o invenție va aduce mult confort pentru mediul înconjurător și va detensiona piața fierului și a fierului vechi, astfel încât mineritul și distrugerea mediului înconjurător vor reprezenta o activitate uitată în istorie.

Dezavantajele barelor de oțel:

Vulnerabile la coroziune în zone de coastă, în mediu cu un nivel ridicat de săruri, agenți chimici agresivi.

În urma coroziunii, volumul oțelului crește și, ca urmare a sarcinii de tracțiune crescute, betonul se fisurează și duce la deteriorarea întregii structuri.

Conductivitatea electrică și magnetică, utilități medicale, aeroporturi, stații nucleare generatoare de energie și medii electronice sunt un alt impediment major al barelor din fier beton.

Produsul, aprobat și autorizat de toate instituțiile majore din construcții, barele fabricate din noul produs ecologic permit noi realizări în construcții, structuri mai rezistente, proprietatea unică de a rezista la apă, săruri și substanțe chimice corozive, caracteristici ce vor prelungi semnificativ durata de viață a construcțiilor cu cel puțin 80 de ani față de cele executate cu fier beton.

Avantajele barelor de armare din fibră de sticlă :

  • rezistența la coroziune, imunitate la ioni de sare, substanțe chimice, beton inerent alcalini
  • rezistență la tracțiune, mult mai greu de rupt comparativ cu oțelul rezistent la temperaturi scăzute sau ridicate de la -70 grade Celsus la +150 grade Celsus.

”Barele de armare standard din oțel reprezintă cea mai obișnuită metodă de armare a betonului în timp ce betonul are o rezistență mare la compresiune, are capacități limitate la tracțiune. Barele de oțel sunt folosite pentru a depăși aceste limite a betonului, plasate în locuri de presiune înaltă a structurii de beton. Acesta a fost utilizat de-a lungul istoriei ca opțiune eficientă de armare a betonului în toate tipurile de construcții. Cu toate acestea, barele de oțel poartă o serie de dezavantaje care micșorează durata de viață a unei structuri, care necesită lucrări de renovare în timp”, spune în prezentare Mădălin Daniel Tudorache, reprezentantul firmei de distribuție pentru România.

Avantajele barelor de armare din fibră de sticlă:

-îmbinări simple prin șoricei din plastic sau sârmă, neutralitate electromagnetică, eficiență termică, nu conduce căldură sau frig.

  • mai ușor decât oțelul cu cel puțin 5 ori
  • mai ușor de transportat
  • lungimi nelimitate
  • previne fisurarea betonului și ca urmare a întregii structuri
  • prelungește durata de viață a unei construcții cu peste 80 de ani și prin urmare reducerea cheltuielilor de renovare

” În baza cerificatului de Agrement Tehnic emis de Institutul de Cercetări în Transporturi S.C. ÎNCERTRANS S.A. noul produs poate fi utilizat în armături pentru construcții de poduri rutiere și maritime, piloni, ziduri de sprijin, ceea ce reprezintă o certificare deplină că acest produs reprezintă viitorul în construcții”, ne mai precizează directorul, Mădălin Daniel Tudorache.

Be the first to comment

Leave a Reply