Ministrul Ioan Deneș s-a întâlnit miercuri la Bruxelles cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, pentru a discuta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul apei

Întâlnirea de astăzi a avut loc în contextul în care în perioada 4-5 decembrie 2018, prim-ministrul Viorica Dăncilă și Cabinetul pe care îl conduce efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene. Ministrul Ioan Deneș și Comisarul european Karmenu Vella au discutat despre prioritățile în domeniul apelor, în contextul în care România va deține Președinția Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019.

De asemenea, ministrul Deneș l-a informat pe comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit cu privire la evenimentele în domeniul apei, care se vor desfășura în România, pe perioada Președinției. Comisarul Karmenu Vella a apreciat faptul că România acordă o importanță deosebită acestor dosare legislative și a asigurat partea română de sprijinul Comisiei Europene. Totodată, Comisarul european a răspuns pozitiv invitației ministrului Deneș de a participa la evenimentele majore care vor fi organizate de România, pe perioada Președinției. Comisarul Karmenu Vella a apreciat eforturile constante depuse de România în domeniul managementului apelor și a subliniat importanța accelerării ritmului de implementare a directivelor europene în acest domeniu. La finalul întâlnirii, cei doi demnitari au subliniat necesitatea și importanța păstrării unui canal de comunicare deschis între cele două părți. În contextul vizitei de lucru a premierului Viorica Dăncilă și a membrilor Guvernului României la Bruxelles, au mai avut loc întâlniri cu Secretarul General al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen și cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene cu guvernul statului membru care urmează să devină Președintele Consiliului Uniunii Europene este organizată, în mod tradițional, înaintea începerii mandatului la Președinția Consiliului UE.

Be the first to comment

Leave a Reply