”Maratonul Unirii”a poposit la Prefectura Buzău

În cadrul unei întâlniri avute în această dimineață cu ONOFREI CRISTIAN și VLASIE ALEXANDRU DIONISIE, cei doi militari gălățeni participanți la ”Maratonul Unirii”, prefectul Județului Buzău, CARMEN ICHIM, le-a adresat acestora un cald mesaj de susținere și încredere, exprimându-și convingerea că dragostea față de România, voința și pregătirea lor îi vor ajuta să-și ducă la îndeplinire planul de a ajunge pe 1 decembrie la Alba Iulia, alergând pe un traseu de aproape 500 de kilometri (GALAȚI-FOCȘANI-BUZĂU-NEHOIU-CRASNA-BRAȘOV-FĂGĂRAȘ-SIBIU-ALBA IULIA).

Temerarii gălățeni au înmânat prefectului CARMEN ICHIM, inspectorului șef al IJJ Buzău, col. VIRGIL CUERU, și locțiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, general de brigadă CLAUDIU SAVA, hrisoave simbolice conținând mesajul de salut al camarazilor din unitățile de care aparțin, primind în schimb diplome de onoare din partea autorităților buzoiene prezente.

Pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, plutonierul major ONOFREI CRISTIAN din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi şi fruntaşul VLASIE ALEXANDRU DIONISIE din Batalionul 300 Infanterie Mecanizata „Sf. Andrei” Galați vor duce în garnizoanele de pe traseu mesajul urmaşilor dorobanţilor Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi.

Ieri, în cea de-a patra zi ”Maratonului Unirii”, cei doi militari au sosit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, iar astăzi, la orele 9.00, ei au luat startul de la sediul Diviziei 2 Infanterie ”Getica” către Cislău, urmând să refacă parcursul regimentului gălăţean din Campania anului 1916, prin Valea Buzăului, și să se reculeagă la monumentele eroilor români de pe traseu.

În spirit de solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi din Buzău au alergat alături de ONOFREI CRISTIAN și VLASIE ALEXANDRU DIONISIE până la ieșirea din Municipiul Buzău.

„Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Be the first to comment

Leave a Reply