Din ce în ce mai agitat, primarul Buzăului bagă groaza în cetăţeni

Dacă nu ar fi știut cu cine au de-a face, reprezentanții autorităţilor publice din Buzău, ar fi convocat un comandament de urgenţă şi întreg judeţul ar fi intrat în carantină. Și asta, după ce primarul, Constantin Toma, a scris negru pe alb într-o scrisoare deschisă, că buzoienii primesc apă otrăvită de la Compania de Apă, cu complicitatea celor de la D.S.P. Buzău, care falsifică probele de apă. Ați mai auzit așa ceva? Eu am mai auzit la Revoluţie, atunci când oameni cu mintea obosită sau doborâtă de aburii alcoolului strigau de la geam prin Capitală că apa este otrăvită. La primar nu este cazul. Nu bea, nu fumează și nici nu trage pe nas, după cum se laudă prin târg. Și atunci ce se întâmplă? Este corect ca în cazul reglării unor conturi să băgam groaza în populaţie? Este corect ca autoritățile publice ale statului să nu sancționeze astfel de derapaje din partea unor oameni cu responsabilităţi foarte mari? Este corect ca un astfel de individ să ocupe o funcție atât de importantă în stat? Întrebăm și noi retoric, pentru că la nivelul judeţului Buzău reprezentanţii autorităţilor publice sunt paralizaţi de frică în fața acestui om cu un trecut dubios și cu ieşiri sălbatice.
Cum a început totul
În aşteptarea unei adunări generale ADI Buzău 2008, unde erau convocați reprezentanții comunelor și orașelor care sunt deservite de Compania de Apă, primarul Buzăului, Constantin Toma, a împrăştiat prin presa aservită o scrisoare deschisă prin care anunța că apa livrată populației este toxică. Se așteptau reacții dure și manifestări ample din partea cetăţenilor racordaţi la reţeaua publică de apă potabilă. Să fie și mai convingător, primarul a dat pe surse informații prin care explica mecanismul prin care era implicată și Direcţia de Sănătate Publică la acest adevărat genocid. ”O doamnă de la D.S.P are o fată care lucrează la Compania de Apă”, spunea primarul și astfel instituția de Sănătate Publică închide ochii la procesul de otrăvire a populației. Se aștepta probabil, ca întregul scandal să se concentreze în adunarea ADI acolo unde liderul P.S.D., deputatul Marcel Ciolacu, ar fi dat ordin ca primarii comunelor din ADI să sară la scandal și să-l destituie pe directorul Companiei de Apă Buzău.
Adunarea ADI a decurs fără incidente
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care ocupă şi funcţia de preşedinte ADI Buzău 2008, a condus în mod decent ședinţa și oamenii și-au dat seama că agitaţia primarului este nu numai periculoasă pentru societate, dar și mincinoasă. El are un singur scop, acela de a pune mâna pe Compania de Apă din Buzău și a o căpușa cu firmele apropiaților săi și să o aducă la faliment, plăcerea domniei-sale. Primul pas i-a reușit. A adus în Compania de Apă pe postul de director tehnic, fără concurs, o prietenă de-a sa și prin aceasta smulge informaţii din societate, le mistifică și le aruncă pe piață fără nicio responsabilitate, căutând să intimideze autoritățile statului și să îngrozească populația.
Ce este de făcut
„Apa care a fost furnizată de către Compania de Apă către beneficiari în UAT-ul a fost otrăvită sau nu, a fost bună de băut, a fost potabilă sau nu a fost potabilă.”, a întrebat Petre Emanoil Neagu în cadrul şedinţei.
Directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a declarat că apa este potabilă și se încadrează în limitele în care poate fi folosită de populație. În caz contrar autoritățile statului, în speță D.S.P. Buzău ar fi intrerzis consumul de apă. Și asta, pentru că, spre știința bardului de la Țintești, până la descinderea domniei-sale în Buzău, oamenii au fost organizați, existau instituții ale statului responsabile și existau chiar și norme legale. Ce nu știu oamenii din comunele în care primarul acuza că apa nu este potabilă este faptul că primarul a executat lucrări prin firmele sale prin care a instalat filtre de apă. Acestea, acolo unde chiar le-a pus, nu erau conforme și el știa acest lucru, dar a tăcut și a încasat banii. Numai că cei de la Compania de Apă au remediat aceste deficiențe, ca să nu le spunem excrocherii și prin investiții majore au adus apa la parametrii normali. În concluzie, primarul Buzăului s-a dat de gol pentru lucrările executate fără responsabilitate prin județ, acuzând probleme pe care le-a generat, dar care au fost remediate de Compania de Apă. Ce este de făcut? De furnizarea apei se ocupă un om responsabil care a atras fonduri europene de a putut corecta excrocheriile unor indivizi care s-au jucat cu sănătatea populației. Ionel Tescaru este un om responsabil, care a refuzat jocul primarului Toma de a căpușa Compania de Apă și de a o băga în faliment amenintând astfel sursa de apă potabilă a populației. Ce este de făcut cu acest individ, Constantin Toma? Noi îi sugerăm puțină odihnă, pentru agitația sa. Locația o alege domnia-sa sau autoritățile publice ale statului, dacă mai continuă așa.

Be the first to comment

Leave a Reply