Suspiciune de pestă porcină africană la Pătârlagele

”Ca urmare a apariției unor suspiciuni de infectare cu PPA a unor porci din 3 gospodării situate în localitățile Lunca (com. Pătârlagele) – 1 animal, respectiv com. Pănătău – 3 animale, DSVSA Buzău a dispus ca măsuri:

– în com. Pănătău: sacrificarea a 2 suine dintr-o gospodărie în vederea necropsiei/prelevării de probe și prelevarea de probe de sânge de la un al treilea animal dintr-o gospodărie învecinată;

– în satul Lunca, com. Pătârlagele: prelevarea de probe de la un animal suspect de infectare cu PPA și sacrificat anterior de proprietar.

În ambele localități, s-a dispus dezinfectarea gospodăriilor unde au apărut suspiciuni de infectare cu PPA, amplasarea de afișe de avertizare și benzi de delimitare a proprietăților, precum și inventarierea tuturor suinelor.

Rezultatul analizelor de laborator efectuate la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București este așteptat mâine dimineață.

Mâine, de la ora 9.00, la sala ”Ghe. Filipescu” a CJ Buzău sunt convocate ședințe ale Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Buzău, în cadrul cărora – în funcție de concluziile specialiștilor – se va decide ce măsuri urmează a fi luate”, ne anunță Prefectura Buzău.

Be the first to comment

Leave a Reply