Președintele ALDE Buzău, Adrian Mocanu, ia atitudine față de polițiștii care intimidează ziariștii la Buzău

Deputatul Adrian Mocanu este consternat față de tupeul la care au ajuns polițiștii, să sancționeze ziariștii incomozi care scriu de nevestele lor, angajate pe sprânceană la societăți care căpușează bugetul public. Una dintre acestea, purtătoarea de cuvânt de la RER Ecologic Service S.R.L., transformată în RER SUD, pentru a păcăli autoritățile statului și a nu participa la licitație, a provocat, insultat și intimidat un ziarist. După ce și-a făcut numărul în privat pe Facebook i-a dat ordin soțului polițist să-l amendeze pe ziarist. Să-l amenințe cu pușcăria și alte privațiuni. Este drept că am fost amenințat și m-am simțit pentru prima oară în viața mea amenințat de când sunt ziarist pentru că agentul Borcan Constantin și-a depășit cu mult atribuțiunile postului și chiar bunul simț al unui om normal. Acest om, care este o rușine pentru uniforma de polițist, a urmat ordinele șefului său și în disprețul legii a trecut la amenințări. În mod sigur comandantul Poliției Buzău știe despre acest demers și a încuviințat această acțiune, pentru că nu este la ordinea zile să anchetezi și să sancționezi un ziarist, care s-a luat la clonț cu nevasta ofițerului de la Poliția Buzău, care este mare șef. Dacă vom continua așa, peste puțin timp vom asista la Buzău la țara polițiștilor, așa cum la Ploiești s-a instaurat țara procurorilor D.N.A.
În urma memoriului depus, deputatul Adrian Mocanu, președintele ALDE Buzău a emis un comunicat de presă în care este îngrijorat de situația creată la Poliția de la Buzău. Dezordine, indisciplină, haos total.

Comunicat de presă
Poliția din Buzău intimidează presa!

La ordinul cui agentul de poliție Borcan Constantin a sancționat un ziarist care a purtat o discuție privată pe Facebook cu purtătorul de cuvânt al societății de salubrizare RER Ecologic Service S.A., devenită peste noapte RER SUD S.A.?

– La ordinul directorului de la RER care controlează piața deșeurilor și care percepe cele mai mari prețuri pentru gunoiul menajer de la populație și de la Primăria Buzău?

– La ordinul soțului purtătorului de cuvânt care este ofițer la Poliția Buzău, sau la ordinul șefului de la Poliția Buzău care a găsit de cuviință să intimideze un ziarist pentru a nu scormoni printre afacerile necurate care se derulează sub oblăduirea sa.

Ieri, pe data de 08.08.2018, agentul de poliție de la Poliția Municipiului Buzău, Borcan Constantin, a găsit de cuviință să-l sancționeze pe ziaristul Grosu Mărgărit care a scris mai multe articole față de neregulile constatate la RER Ecologic Service S.A., societate care trebuia să treacă printr-un proces de selecție în cadrul unei licitații publice. Mai mult, ziaristul a scos în evidență faptul că RER Buzău a dotat Poliția Locală cu mașini și stații de emisie și acționează la comanda oamenilor de la RER pe care îi cheamă atunci când văd pe teren oameni care le fură PET-urile din tomberoane. De asemenea, polițiștii locali sunt folosiți de către reprezentații societății private să-i amenințe pe cetățeni să încheie forțat contracte de salubrizare la această firmă, la prețuri enorme.

Ziaristul incomod trebuia intimidat astfel că agentul Borcan a primit această sarcină. Din memoriul adresat Biroului de Parlamentar reiese că agentul a căutat să-l intimideze în mai multe feluri, făcând presiuni și chiar sugerând să nu mai scrie de acest subiect. Regretăm enorm că s-a ajuns în această situație la Poliția din Buzău, instituție confruntată în ultima vreme cu multe destituiri și sancțiuni. Cerem comandantului Poliției Buzău să facă cercetări în acest caz, astfel încât, la Poliția din Buzău să se instaureze ordinea și toate acțiunile să se întemeieze doar pe lege. Urmează să fac o intrebare pe acesată temă către Ministrul de Interne să cerem părerea acestuia despre această situație și voi avea și o interpelare publică în Parlamentul României pe tema intimidării ziariștilor în România.

Presedinte ALDE Buzau,

Dep. Mocanu Adrian

Be the first to comment

Leave a Reply