Buzău: La Poliția Municipală a început să pută din nou!

Dedicație către un ”prieten” care crede că un ziarist poate fi îngenunchiat ușor la ordinul nevestii. Mi-au spus și mie prietenii, pentru că vă dați seama, că în 20 de ani de presă suntem prieteni și cu ministrul și cu femeia de serviciu și de la Județ și de la Minister.

Laura Codruța Koveși a crezut că poate distruge Trustul Antena 3, la ordinul lui Băsescu. S-a înșelat. I-a lăsat fără bani și sediu, dar i-a înrăit. Spun asta, pentru a vedea că lupta cu un ziarist este mult mai grea decât își imaginează unii. O să vedeți peste puțin timp cum Codruța va ajunge la pușcărie, în timp ce Antena 3 prinde din ce în ce mai multe rădăcini. La Buzău, un polițișt se uita pe sub sprâncene la mine atunci când îl atacam pe șeful lui. Stătea toată ziua la barul de la parterul imobilului unde se afla redacția unde lucram și spunea că mă intimidează. O clipă nu m-am simțit amenințat și nu după mult timp copoiul a fost destituit împreună cu gașca sa din Poliția Municipală. Nu mai dau nume, pentru că se știu ei foarte bine. Un altul, de astă dată mai gras, mi-a pus gând rău. Scriam despre ceva și îl deranja rău. Era șeful cel mare călare pe cașcaval. M-a chemat pe la el, m-a amenințat, a dat cu mine de pământ, dar tot n-a scos-o la capăt. A doua zi era tot pe prima pagină. Nu a trecut mult și l-a destituit. L-a dat afară pe plăvan că era necinstit și golan. Un altul, la fel de gras se cuibărea și el de colo, colo căutând să dea cu mine de pământ. A reușit de câteva ori, dar l-am dovedit. A plecat cu capul plecat, ca o slugă. Așa că dragă prietene, ce te vezi silit de nevastă să faci abuzuri, nu ar fi mai bine să respecți legea și să-i spui nevestii să respecte bunul simț? Hei, ce zici? Nu de alta, dar viața e grea în civilie și nu-ți mai dă nimeni să cercetezi nimic, te pune la muncă!
Spun asta pentru că de acum cred că s-a terminat cu pamfletul. Scriem pe hârtie, în format A4 și trimitem colile la organele de cercetare penală a abuzurilor săvârșite de cei care se cred stăpâni pe moșia lor. Interpretăm și aplicăm legea cum spune patronul, cum spune vecinul, cum spune nevasta și nu este bine.
Și cum spuneam, e greu să te lupți cu presa. Calci pe unul, dai cu el de pământ, apare altul, mai rău, mai incomod. Îl distrugi și pe ăsta, dar ce să vezi! Ca un făcut, îi ia locul altul. Mai rău, mai agresiv! Așa e presa ! Cu polițiștii nu este așa. Cei corecți sunt avansați, cei care ascultă de patroni sau de neveste se duc la oi, la strung sau la pușcărie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*