Șeful de la Gunoaie se ia și de ziariști

L-a văzut cineva pe înfumuratul de la gunoaie, pe numele său de marțian Altafinii ? Nu-l știți pe Altafinii? Cel care mărește facturile la gunoi în fiecare ceas de a ajuns lumea să plătească mai mult pentru deșeuri decât pentru mâncarea care a fost în ele? Nu se poate să nu-l știți pe Altafinii. Cel care se lăuda că și-a instalat toți oamenii în structurile de stat, la Mediu și la Garda de Mediu, iar pe primar l-a cumpărat cu tot cu datorii? Nu se poate să nu-l știți pe Altafinii. Cel care se crede șeful Polițiștilor Comunitari, care echipează Poliția Comunitară cu mașini să-i prindă pe țigani când fură Pet-ul din container. Cum, nici așa nu-l știți? Nu se poate să nu-l știți pe Altafinii, pentru că munciți o jumătate de lună, ca el să vă care gunoiul din fața porții. Altafinii, băiatul pus de Cezar Preda șef la gunoaie, acela care se uită pe sub sprâncene de zici că e ZEUS. Ei bine, eu îl știu. Iată ce mi-a scris:

Nu mi-a trimis scrisoarea cu Poșta, a scris pe Facebook, pentru că este mai ieftin, dar eu țin la el. Să vedeți ce o să-l cunoașteți în acest an. O să știți și câtă șpagă ia, și câtă dă, cui dă, și pentru ce. De ce ? Să țină prețurile sus, cât mai sus, pentru ca el și familia sa să o ducă bine. Nu credeți? O să vedeți!

Să vedem ce părere are și managerul societății unde lucrează acest specimen care se crede șeful polițiștilor, șeful jandarmilor, șeful primarilor și mai ales șeful ziariștilor, că tot aveam programată o vizită de lucru.

Stimate domnule Mărgărit Grosu,
În urma articolului cu titlul ”Șeful de la ”Gunoaie” din Buzău șterge pe jos cu Poliția Locală” publicat în data de 18 iulie 2018 pe siteul http://www.racnetulmunteniei.ro/seful-de-la-gunoaie-sterge…/ , transmit următorul drept la replică.

Articolul dumneavoastră scris cu atâta trudă și înverșunare este o deformare halucinantă, la granița absurdului, a tot ce am dorit să transmit eu prin postarea mea de ieri, 18 iulie 2018, apărută pe contul personal de Facebook, nu pe contul companiei pentru care lucrez.

Utilizând un limbaj tendențios și total neadecvat pentru ceea ce încercați să faceți dumneavoastră ca și activitate ”jurnalistică”, ați formulat numai neadevăruri referitoare la poziția mea.

Prin urmare, vă transmit următoarele:

1. Demersul meu a fost făcut în calitate de cetățean deranjat de aceste activități și fenomene produse de persoanele aflate în căutarea de deșeuri valorificabile din containerele și pubelele destinate colectării deșeurilor, creând astfel disconfort și foarte multă mizerie.

2. Nu am absolut nimic cu domnul Primar Constantin Toma. Afirmația dumneavoastră că sunt ”din ce în ce mai supărat” pe domnul primar nu are niciun argument, ba mai mult, îmi exprim respectul pentru tot ce face domnul primar pentru schimbarea în bine a orașului Buzău și sunt convins că lucrurile nu se vor opri aici.

3. Implicarea mea de simplu cetățean are ca scop respectarea principiilor de conviețuire în comunitate, grija pentru mediu, sprijinirea acțiunilor de ecologizare, educația copiilor și tinerilor privind responsabilizarea civică. Eu nu sunt nici pe departe în măsură să mă implic personal în ”comanda polițiștilor locali”, așa cum în mod tendențios afirmați, ”de o bucată de vreme”.

4. Intenția postării a fost de a minimiza consecințele situațiilor în care persoane certate cu normele minime de conviețuire socială perturbând mediul ambiant și creînd disconfort, mizerie și gălăgie. Împotriva acestora doar Poliția Locală are atribuții de a interveni și de a aplica măsuri contravenționale. Am constatat că acest fenomen la care am făcut referire în postare a devenit extrem de răspândit în oraș, persoanele care caută în ”gunoaie” fiind prezente în toate zonele orașului. Din textul postării nu reiese că îi iau ”în găleată pe polițiștii locali” sau că îi acuz pe aceștia că nu își fac datoria. A FOST UN SIMPLU APEL la intensificarea acțiunilor de monitorizare ale acestora. Eu, personal, consider că acest lucru ar influența decisiv rezolvarea acestor situații. Subliniez că Poliția Locală desfășoară acțiuni benefice pentru comunitatea din Buzău, acțiuni care se reflectă în imaginea actuală a orașului.

Prin acest drept la replică, PREZINT PUBLIC SCUZELE MELE Poliției Locale Buzău dacă, prin articolul ”Șeful de la ”Gunoaie” din Buzău șterge pe jos cu Poliția Locală” s-a redat în mod intenționat un sens distorsionat al postării, minimizîndu-se astfel implicarea și rolul Poliției Locale în protecția mediului.

5. Citând din articolul dumneavoastră, vă regăsiți în situația în care ”astfel de afirmații și acuze nu pot fi aduse în spațiul public fără a fi considerat un abuz”, acestea fiind o încălcare a deontologiei jurnalistice. Publicând ”așa ceva” fără nici cea mai mică verificare, documentare, analiză a celor relatate și ignorând regula celor 3 surse, dovedește ”profesionalismul” dumneavoastră.

Pentru că ați afirmat că am făcut un lucru imoral, amestecând, în opinia dumneavoastră, calitatea mea de cetățean cu cea de reprezentant al firmei de salubrizare, vă transmit că nu sunteți în măsură să vorbiți, să scrieți despre morală, nici despre mine și nici despre altcineva. Drept dovadă, atașez o imagine a comentariului făcut de dumneavoastră în 2016 la o postare din spațiul public. Așa ceva?

revenim cu un material incendiar!

Be the first to comment

Leave a Reply