Șeful de la ”Gunoaie” din Buzău șterge pe jos cu Poliția Locală

Altafinii N Tudose, șeful suprem de la RER Ecologic Service S.A. Buzău este din ce în ce mai supărat pe primarul Constantin Toma, pentru că acesta nu se implică în munca de salubrizare a orașului. Vede că primarul are o slăbiciune pentru polițiștii locali și nu-i strunește la timp, astfel încât munca sa de colectare pare de-a dreptul inutilă sau costă mai mult. De o bucată de vreme s-a gândit să se implice personal în comanda polițiștilor locali, ba chiar le-a cumpărat și o mașină, cu care să patruleze non-stop pentru a îndepărta țiganii de la ghenele de gunoi, pentru că-i fură materia primă, deșeurile și mai fac și mizerie pe jos. Altafinii vrea ca omul, cetățeanul, să-i aducă gunoiul gata selectat, spălat și împachetat și să-i și plătească pentru faptul că domnia sa există pe acest pământ. Din ce în ce mai nervos, mai neglijent se întrece în propuneri de majorare a taxelor de gunoi și pe zi ce trece devine mai obraznic atât cu primarul, dar și cu instituțiile statului, încurajat de consilierul local Constantin Ionescu. De la înălțimea funcției sale își permite să-i ia în găleată pe polițiștii locali, pe care îi acuză că nu-și fac datoria, lucru cel puțin imoral atâta timp cât domnia sa are un raport de afaceri cu Primăria Buzău. Pentru că oricât de util ar fi serviciul prestat de R.E.R. Ecologic Service S.A. și oricare ar fi acționarii, această societate face afaceri cu Primăria Buzău și nimic altceva. Subordonându-și o instituție a statului, chiar și Poliția Locală, această societate prin acest individ cu nume de extraterestru săvârșește un mare abuz sancționat de legea penală.
Iată ce spune Altafinii pe pagina sa de socializare:

”Cum se chinuie absolut degeaba operatorul de salubritate RER SUD SA să realizeze obiectivele anuale privind colectarea separată a deșeurilor reciclabile conform legii! Este o luptă surdă, inutiă… împotriva morilor de vânt. Prima imagine este de astăzi, 18 iulie 2018 din cartierul Broșteni. Și pentru că nu este un exemplu singular, atașez alte imagini de ieri și de luni, 16 iulie 2018. Oare când nu vom mai vedea asemenea fenomene pe străzile din municipiul Buzău? Răspunsul este simplu: când cei de la Poliția Locală Buzău, serviciu public în Primăria Municipiului Buzău vor aplica măsuri conform atribuțiilor și legilor în vigoare!”

Asta îmi aduce aminte de un episod din viața mea, întâmplat la redacția ziarului ”Șansa Buzoiană”. O mare deșteaptă, adunată de pe drumuri și devenită peste noapte mare ziaristă era angajată la corectură. Noi scriam mai repede, pentru că aveam evenimente și atunci când dai materialul ești mai neglijent știind că ai un om la corectură. Îi dai și lui să mănânce o pâine. După o zi pe teren scriu un articol plin de greșeli. Vine duduia de la corectură, neagră de furie și întreabă cine este individul care a scris așa ceva. Îmi zice plină de superioritate: ”Măi, ai grijă cum scrii că eu nu sunt obligată să-și fac ție corectură”. Răspunsul a venit firesc. ”Și pentru ce ești tu plătită să faci domnișoară”? N-a mai zis nimic, dar tot nu a înțeles că fără graba și greșeala mea, ea nu ar fi avut o pâine de mâncat. Așa și cu Altafinii! Îl chinuie talentul. În cazul lui Poliția Locală ar trebui să se sesizeze și să-i aplice o amendă pentru denigrare, pentru că în cazul lui Altafinii, astfel de afirmații și acuze nu pot fi aduse în spațiul public fără a fi considerat un abuz, o încălcare a ordinii de drept.

Be the first to comment

Leave a Reply