Scandal la Primăria Buzău! Arhitectul-șef, internat de urgență la Elias !

Victor Țîrlea s-a internat de urgență la Spitalul Elias, pentru reglarea glicemiei, după ce s-a scăpat la borcanul cu miere și s-a dereglat metabolic. Unii spun că i se trage de la cartierul Rezidențial de lângă Parcul Marghiloman pe care vrea să-l construiască Familia Mănescu. Alții, că i se trage de la Kaufland, după ce a fost înfrânt de sistem și obligat să elibereze autorizația de construire. În timp ce alte surse afirmă sus și tare că omul s-a agonisit și vrea să se retragă din afacere, pardon din funcție. În urma investigațiilor, am constatat pe teren că Victor Țîrlea a lăsat prăpăd în urma sa. Un vraf de dosare de autorizații de construire , PUZ-uri și certificate de urbanism zac la semnat după ce arhitectul-șef s-a internat la Elias. Și asta, pentru că cei din Consiliul Local au îndrăznit să se pună cu domnia sa. N-a vrut magazin Kaufland lângă Patinoar și a fost presat, în timp ce PUZ-ul pentru Complexul Rezidențial de lângă Parcul Marghiloman nu a fost votat în C.L.M. în ședința de luna trecută. Luna aceasta nu vor mai vota nimic, pentru că arhitectul șef se odihnește la Elias, iar organigrama primăriei este blocată de polițiștii comunitari. Într-un cuvânt în acest an nu se mai construiește nimic. Punct!

Ce zice Mănescu de la Costam

Bogdan Mănescu, unul dintre patronii Constam, firmă care a cerut PUZ lângă Parcul Marghiloman se plânge că societatea a depus toate documentele cerute de arhitectul-șef, de la Primăria Buzău, pentru eliberarea P.U.Z-ului. De doi ani așteaptă eliberarea acestui document pentru care s-a obligat față de cei cărora le-a vândut parcele de teren în această zonă. Nu se pot elibera de sarcini și nici nu pot vinde alte suprafețe de teren pentru că întregul proiect imobiliar este blocat. Nu înțelege ce are primarul cu această societate și spune că se blochează investiții foarte mari în oraș. Și mai ales nu înțelege de ce pe terenul învecinat s-au eliberat autorizații de construire și aici nu se mai poate. ”A rămas doar calea instanței”, se plânge Bogdan Mănescu, supărat că s-a ajuns într-o asemenea situație.

Secretarul Pistol îi răspunde lui Mănescu

Scandalul iscat în jurul refuzului Consiliului Local Buzău de a vota eliberarea unui PUZ, pentru un proiect imobiliar inițiat de omul de afaceri Bogdan Mănescu, pentru firma Constam, în Parcul Marghiloman, nu a rămas fără ecouri la nivelul conducerii Primăriei Buzău, care, prin secretarul Eduard Pistol, a ținut să clarifice toate aspectele problemei. În primul rând, Eduard Pistol a ținut să precizeze mecanismul de eliberare a unui asemenea document și rolul fiecărui compartiment de specialitate în parte la avizarea și eliberarea lui, precum și rolul hotărâtor al Consiliului Local, care prin vot, decide aprobarea sau respingerea unui Plan Urbanistic Zonal. ”Dacă legiuitorul ar fi înțeles că ar fi fost necesar și suficient ca pentru eliberarea unui PUZ să se întocmească un dosar cu documente și avize, atunci nu ar mai fi fost necesar întocmirea unui proiect de hotărâre și supunerea acestuia la vot. Votul consilierilor locali este definitoriu pentru validarea și eliberarea unui PUZ, mai ales că avizele eliberate de compartimentele de specialitate din C.L.M. sunt doar consultative,” ne-a declarat Eduard Pistol. În cazul PUZ-ului cerut de către Firma Constam avizele comisiilor de specialitate din cadrul C.L.M. au fost negative, la fel ca și avizul eliberat de secretarul Primăriei Buzău. ”Și totuși consilierii locali sunt cei care nu au fost de acord să se construiască blocuri cu etaje la numai doi metri de Complexul Marghiloman, un loc încărcat de istorie, un monument istoric, reprezentativ pentru comunitatea buzoiană”, ne-a mai declarat Eduard Pistol.
În acest caz situația pare destul de clară, comunitatea buzoiană, așa cum este ea reprezentată acum, prin intermediul consilierilor locali, nu este de acord cu o astfel de construcție în vecinătatea Parcului Marghiloman. O acțiune în instanță, anunțată de Bogdan Mănescu, unul dintre acționarii societății Constam, este combătută cu tărie de către Eduard Pistol. ”O astfel de cerere este inadmisibilă, instanța nu poate obliga un consilier local să voteze sau nu într-un anume fel”, ne-a mai declarat secretarul Eduard Pistol. În concluzie Parcul Marghiloman rămâne neatins de intervenția constructorilor, care l-ar fi mobilat cu o vecinătate destul de sumbră de blocuri cu câteva etaje care și-ar fi pus amprenta asupra construcțiilor monument istoric, dar și asupra zonei.

Be the first to comment

Leave a Reply